https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL S I BABYNES?

Modern bebis matas med ett knapptryck! 

Förra året lanserade Nestlé sin nya maskin för formula,  BabyNes (reuters), enligt samma koncept som Nespresso, den av outgrundlig anledning så populära kaffemaskinen med engångskapslar. Då såldes BabyNes bara i Schweizn, men igår nämndes maskinen i tv4-nyheterna, och blir kanske den perfekta julklappen till den chica förälder som vill göda sitt ego, enligt en ironisk artikel i time. Men göder den även hormonreceptorer?
Hormonstörande plast?
Vad är det för material i maskinen och vilken plastbeläggning har alumini-umkapslarna? Kapslar till Nespresso är fria från bisfenol-A. (enligt bl a ett kaffeforum). men de skulle ju kunna innehålla bisfenol S (nytt hot) eller dyl.*? Det framgår att visa maskindelar kan innehålla bisfenol A.
En stor fördel!
En klar fördel är att kapslarna har filter som rengör vattnet som innehållet späds ut med från bakterier. Jättebra när de säljs i U-länder med dåligt vatten. Fast BabyNes formula är dubbelt så dyr som vanlig formula och Nespresso kostar 500-700 kr och smakar ärtor enligt testfakta, men klimatsmart.se hyllar samarbetet med återvinningsföretag, då kapslarna tidigare slängdes i soporna (miljom). P.s. BabyNes är kontroversiell även i Schweiz (draws fire) 
*) Lämplig fråga till Nestlé:  Finns det nån slags bisfenol i beläggningen på kapslarna, och om inte – vad är det då för plast och finns det garantier för att den inte är hormonstörande?
bisfenol S BLOGGPOSTA permalänk bisfenol S i BabyNes?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “BISFENOL S I BABYNES?”

  1. [...] bisfenol i kvitton (fast där finns det många (hemliga alternativ) och inte vill du väl  ha Bisfenol S i Babynes? Hur som helst så kan du med fördel torka bort BPS med BPA i toapappret! BLOGGPOSTA [...]

Subscribe to RSS Feed