https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FNASIG AV FTALATER!

Mjuka plastgolv orsakar eksem hos småbarn!

Att man skulle kunna få eksem av mjukgörare låter som en paradox, men just BBzP, butylbenzylftalat, som är en vanlig ftalat i plastmattor, ökar risken för att småbarn ska få hudproblem om de utsätts i fosterlivet. Det visar en studie vid Columbia University.
bbzp-phthalate-womb-risk-eczema-kids De barn vars mödrar var mest exponerade löpte 50 % högre risk jämfört med barn till mammor med lägre exponering. Barnen (med afro-amerikanskt eller dominikanskt ursprung) bor i New York och 1/3 utvecklade eksem före 2 års ålder. Ännu en anledning att minska de kommunala ftalaterna, eller är det nåt annat i den plasten? Mer imorgon! 
Även forskning vid Karlstads Universitet visar på allergier hos barn av ftalater samt att ämnena tas upp på olika sätt! (Se även Dum dermatolog) BLOGGPOST permalänk Fnasig av ftalater!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “FNASIG AV FTALATER!”

  1. admin skriver:

    Ftalater kan även öka risken för missfall:
    https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=31608

  2. [...] ftalater är hormonstörande och icke önskvärda i hemmiljö (se fnasig av ftalater). Tarkett har ett påstått ftalatfritt pvc-golv med mjukgöraren dinch. [...]

  3. [...] allergirelaterat/tf.nu)  Använde hon parfym och upphetsande doftgran. Hade man plastmattor? (fnasig-av-ftalater) Vilka vacciner fick barnen? (Se spretigt-om-sprutan) Antroposoferna i Järna [...]

Subscribe to RSS Feed