https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DINCH I BOLLEN, eller?

Ftalatfritt PVC-golv med mjukgöraren dinch!

Många ftalater är hormonstörande och icke önskvärda i hemmiljö (se fnasig av ftalater). Tarkett har ett påstått ftalatfritt pvc-golv med mjukgöraren dinch. fastighetochbostadsratt Hm, men vad sjuttsingen är dinch? Jo, det är den mest använda ersättningsmjukgöraren för ftalater: (wikipedia)
Undrar hur dinch luktar, och om det har biverkningar. (Blir man typ dinch i bollen?). Och kan dinch användas  i bollar? Ja (men inte i golfbollar för de är hårda – så varför ding i bollen av golf?), och även i andra leksaker och medicinsk-tekniska produkter. Men jag hittar ingen svensk sida om dinch-leksaker. Däremot rättvisemärkta bollar i naturgummi hos ekokul!
P.s. PVC är en klorförening som i sig anses miljöfarlig: handbuech
plastgolv BLOGGPOSTA permalänk Dinch i bollen, eller!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “DINCH I BOLLEN, eller?”

  1. [...] honom litar jag (oftast) på! (Men kan man lita på H&M?) Fast tänk, bara tänk om det är DINCH, som i bollen, i mössan!!? Innehållsförteckning, tack! *) jag sa det inte inför barnet som har kollat [...]

Subscribe to RSS Feed