https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DANSKT FTALATFÖRBUD!

Danmark förbjuder fyra ftalater före EU!

Danmark förbjuder de hormonstörande ftalaterna DEPH,  DBP, BBP och DIBP (danish-minister-bans) som är  informationspliktiga i Sverige. De tre förstnämnda är dessutom förbjudna* i leksaker och barnavårdsartiklar i halter över 0,1 % (kemi)*. Detsamma gäller den sistnämnda men bara i produkter som barn kan stoppa i munnen. Hm, småbarn stoppar väl det mesta i munnen, t ex fjärrkontroller, såna som bebisen på fotot gillar. Hon har fått en avlagd som leksak (hörde jag häromdan), men det finns visst en fjärrkontroll som inte har ftalater i knappen). Ftalater används bl a som mjukgörare i plast och fixerare i syntetiska dofter, såna som Noah, 9, har fått nog av!
*) Förbjudna-ftalater-hittade-i-leksaker BLOGGPOST permalänk Danskt ftalatförbud!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “DANSKT FTALATFÖRBUD!”

  1. [...] mödrar). Danmark har legat i framkant när det gäller förbud mot vissa ftalater (inlägg), men man har i flera år köpt förbjuden lax med dioxiner från Sverige (ämnen som inte [...]

Subscribe to RSS Feed