https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

HULIGANFRI HYGIEN, eller?

Vill vi verkligen slippa kemi-huliganerna?

Igår skrev Elisabet Höglund i Aftonbladet om brister i vården -  att friska patienter är olönsamma!?
Idag skriver Martin Ezpeleta om huliganer i hygienprodukter som visserligen gör dig mindre fertil men löddrar så härligt. Svårt val, eller vad är problemet? Huliganerna listas ju (oftast) på innehållsdeklarationen. Det är bara att googla och välja bort dem, det verkar hans flickvän ha fattat som ägnar sig åt hemgjord hygien. (År hon rentav en tvättrebell och en olönsam patient?)
Hemliga huliganer!
Värre är det när huliganerna förekommer i produkter där de inte ens deklareras och man inte har en aning. När ska vi kräva en ändring på detta? Eller är vi för likgiltiga och underkuvade för att protestera mot hemligt innehåll (och värna om det som är äkta som Fåglar & fladderfittor?
BLOGGPOSTA permalänk Huliganfri hygien, eller?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “HULIGANFRI HYGIEN, eller?”

  1. Mona R. skriver:

    Vad skulle hända om vi fick ett samhälle där man ”gör om allt detta” som gör människor sjuka? Vilket scenario – om man tog bort alla giftiga ämnen och forskare som går industrins ärenden och hävdar ”inga risker”.
    Då menar jag allt från tandlagningsmedel, dålig elmiljö och mikrovågor i den form vi idag ser som verkliga risker för folkhälsan, besprutad föda, orent vatten, nedsmutsad luft med bilavgaser och fabriksutsläpp, giftiga kemikalier i rengöringsmedel, byggnadsmaterial, möbler, kläder och hygienvaror och mögel inte att förglömma, som frodas i väldigt många bostäder,etc! Allt som hälsonedsättande på något vis d v s innebör en risk man vet om men inte låtsas om….
    Ja, vad skulle hända om vi istället fick giftfria tandlagningsmedel och slapp onödiga ”tandingrepp”, bättre elmiljö och mindre mikrovågor i hem-arbets-skol-miljö, ren föda som inte fraktats över flera länder så att att den är näringsspäckad, rent vatten som man tar ur friskt rinnade källor som vi är skapta för utan vattenrörsmetaller eller plaster, ren luft, inga giftiga kemikalier i omlopp överallt i allt… eliminerande av mögel mm som frodas i bostäder …etc…

    Det skulle givetvis innebära friskare människor. Men också att all denna bekvämlighet, hela det nuvarande systemet med jobb m m inte kan vara kvar. Vill mänskligheten det? Tror inte det… Bara en liten grupp vill ha det så. resten vill leva med all denna roliga teknik, alla dessa trendiga möbler, kläder, lättköpta maten i butiker, rinnande vatten i kran, bra rengöringsmedel…etc….”

Subscribe to RSS Feed