https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KLIMATSMART FYLLNING!

Mina fina ”förbjudna” fyllningar (utan BPA)!

Jag tuggar med dem varje dag. Mina förbjudna Doxadent-fyllningar. För precis som med amalgam är det inte förbjudet att ha dem i munnen, bara att sätta in nya, och på lite olika grundval så att säga.
Frivilligt förbud…
Amalgam förbjöds efter 30 års kamp och typ 100 000 vetenskapliga studier för att det innehåller giftigt kvicksilver. Doxadent drogs in av tillver-karen (Doxa) efter bara några  år (-03) trots att det är både miljö- och hälsovänligt och det varken krävs el eller avancerad utrustning för att använda det och det bara finns en studie (från -05) som
ifrågasätter dess hållbarhet, och då endast i större s.k. klass II-fyllningar. (tandtidn)(ncbi) Hm..
En av tandfyllningarna på fotot kan vara en sådan fyllning, där det delvis saknas tandsubstans vid sidorna, och där Doxadent enligt studien inte är hållbart. Men i min mun har den hållit i 12 år, och jag är långt ifrån ensam om att fortfarande tugga med Doxadent. I mitt fall var det två olika tandläkare som satte in fyllningarna för ca 600 spänn styck.  
Så varför inte använda Doxadent i medelstora och små fyllningar där det lämpar sig bäst och där det utgör det mest hälsosamma alternativet, särskilt med tanke på att amalgam fortfarande används i de flesta länder (Killing Fillings) (Mystiskt dammtuss) och i debatten ofta ställs emot plast (kompositer) för att de senare innehåller hormonstörande bisfenol A* (experim) och det finns en internationell efterfrågan. Det skulle kunna hjälpa Doxa att betala sina räkningar sedan majoritetsägaren Sjätte AP-fondens dotterbolag, SLS Invest, hoppat av, (doxa/news) och lämnat bolaget på randen av en konkurs. (Var det SLS Invest som körde bolaget i botten?)
Doxa har beviljats rekonstruktion! (färre anstallda-räddar-doxa) Ny tid, nya möjligheter! Det är nog inte bara Miljöpartiet som behöver tuffa till sig: aftonblad (Se även ”Tandvård” ovan & läs om hur våra tänder förstördes i GP) Forts. följer! *)=BPA BLOGGPOST permalink Klimatsmart fyllning!

Both comments and pings are currently closed.

9 Kommentarer to “KLIMATSMART FYLLNING!”

 1. admin skriver:

  Är det kvicksilverhaltiga amalgamet något som svenska ungdomar numera associerar med ”farmor” och amerikansk porr?
  Det verkar så av den här länken som jag hittade av en slump:
  https://www.flashback.org/p37506057

 2. [...] Läs om det bästa alternativet som många sedan länge har i munnen i förra inlägget: Klimatsmart fyllning! Det händer saker i bolaget som nu är fria att agera för allmänhetens bästa.   P.s. Nästa [...]

 3. [...] o m BPA i roten?). Samtidigt som det finns ett hyfsat alternativ som är ”förbjudet” (Klimatsmart fyllning). Hur demokratiskt är det? Tandvårdsrevolution? Jag får ofta frågor från unga människor (har [...]

 4. [...] för människor och miljö, om Doxa istället för att leva gott på bidrag fortsatt sälja sin klimatsmarta fyllning som så många ville ha. Enligt en initierad källa har 6:e AP-fonden hållit de anställda som [...]

 5. Maria skriver:

  Hej! Det he4r e4r en kommentar.Gf6r se5 he4r om du vill rderaa en kommentar: logga in och visa kommentarerna till inle4gget. De4r kan du ve4lja om du vill redigera eller rderaa dem.

 6. [...] misstänker att jag blev fet av, se ”kemikaliebok”) Bernt kanske skulle må bra av Klimatsmarta fyllningar?  BLOGGPOSTA permalänk Sjuk av plastfyllning! Inlagd i Okategoriserade | Tags: akrylat, [...]

 7. Karin skriver:

  Vart ska jag gå för att få en Doxadent fyllning? Kan vilken tandläkare som helst beställa hem det? Vill inte använda något annat med farliga kemikalier i….

 8. admin skriver:

  Tyvärr finns det inte på marknaden sedan ett antal år. När och om det kommer tillbaka kan vilken tandläkare som helst beställa det. Läs mer via länken och kontakta dem gärna och fråga vad som pågår.
  https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=41173

 9. [...] utmärkt att använda andra material, och citeras i Vetenskapsradion. Syftar Sahlberg på klimatsmarta Doxadent som marknadsfördes bl.a. annat med tanke på U-länder och unga (och som hon var en fena på att [...]

Subscribe to RSS Feed