https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GIFTFRI SKOLA 2018?

Barn kan slippa skadliga kemikalier!

Snart kommer ditt barn att kunna gå i en giftfri förskola/skola (och det blir många nya arbetstillfällen). I alla fall om Miljörådsberedningen får råda (RoD). Det gäller främst ”hormonstöringar”  som bromerade flamskydds-medel, bisfenol A och ftalater. (Då kanske barnen t o m slipper störande suddgummin). Betänkandet presenteras för miljöminister Lena Ek i juni.
Mindre vinst utan förbjudna flamskyddmedel?
Då sedan 1999 förbjudna flamskyddsmedel fortfarande florerar och det är mest-kemikalier-på-förskolor kan det bli en tuff sanering. I december 2013 ska det finnas en plan för hur den ska genomföras. Men varför inte börja redan nu med att ersätta skumma sittpuffar och madrasser samt plastgolv med miljö- och hälsomässigt hållbara alternativ?! (läs mer i ”kemikalieboken” ovan). Blir det utrymme för nån vinst då, en fråga som debatterats inom Miljöpartiet (har sanering nämnts?) (dn.se) Björklund-sågar-mp-förslag-om ordinationslärare, men kanske behövs det inte om det blir giftfritt? (Och kanske trådbundet?)  (sr.se) BLOGGPOST permalink Giftfri skola 2018?

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “GIFTFRI SKOLA 2018?”

  1. Lisa B skriver:

    Det tog vår skola 2,5 månad att ställa fram ett giftfritt klassrum. Denna sommar skall de prestera ytterligare två! Vi väntar inte;) Kan också vittna om de positiva effekter det haft på samtliga barn i klassen men i synnerhet på de barn med olika ”bokstavs”-diagnoser.

  2. [...] F..ö. avänds avfall även på lekplatser i typ Giftig gunga, men platsar det i den Giftfria skolam 2018  och blir Mölndals förskolor-miljödiplomerade innan dess? barn Foto: skumplast BLOGGPOSTA [...]

  3. [...] plastmattor, mm? I december i år ska alla förskolor ha en plan för att bli giftfria 2018. (Giftfria skolor) Ett par kullar barn hinner offras tills dess. Fast inte i Vingåker som blir nästa BPA-fria [...]

  4. [...] AB har inget med inlägget att göra, men namnet förpliktigar kan man tycka, så hör med dem!) Giftfri skola 2018! BLOGGPOSTA permalänk Förskolor avgiftas! Inlagd i Okategoriserade | Tags: ekologisk, [...]

Subscribe to RSS Feed