https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL-EXPERIMENT!

Reportrar får duscha efter detoxen!

Fyra Svd-reportrar har rensat sina kroppar från plastkemikalien bisfenol A (BPA), som utsöndras rätt fort. Men är inte ett dygn lite väl kort tid? (Tid. inlägg: Bisfenol-fri på 3 dar) Här är deras Lista-på-bisfenolfällor!  
Måste man låta bli att duscha?
Sista punkten, förekomst av bisfenol A i ytvatten (i sjöar o. vattendrag), som orsak till man inte duschar vid detoxen, känns lite konstig. (Då skulle man ju inte kunna bada där?) I sjöar ska BPA-nivåerna vara låga, enligt Naturvärdsverket. Och vattnet passerar ju reningsverken* och i själva duschslangen finns det väl snarare ftalater? För att inte tala om vad som kan gömma sig i trädgårdsslangen (Bly i). Fast hur vet man att inte vattenverken tillför lite BPA som de ev. gör till Hagastaden. Och tänk om det är plaströr i själva huset? Med tanke på att det räcker med några molekyler för att våra hormoner ska påverkas (Plastparanoia) så behövs ett effektivt filter. Finns dom? 1:a live-inlägg!
Men tänderna då??
Linser har nogsamt avlägsnats ur ögonen, men vad tuggar reportrar-na med när de nu mumsar i sig bisfenol A för fulla muggar? Bisfenol A-haltiga tandfyllningar? (Klicka på Tandvård ovan för att läsa mer) bisfenol-boosten-kan-börja 
Själv undviker jag alltid det mesta på nämnda lista, utom min miljömärkta PC. Eller missar jag nåt?
*) om BPA elimineras i reningsverken vet jag ej. BLOGGPOST permalänk Bisfenol-experiment!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “BISFENOL-EXPERIMENT!”

  1. [...] är organisationen bakom manifestationen i USA: saferchemicals  *) Läs om det pågående Bisfenol-experimentet! BLOGGPOST permalänk Mammor mot gifter! Inlagd i Okategoriserade | Tags: bisfenol A, [...]

  2. [...] ofta ställs emot plast (kompositer) för att de senare innehåller hormonstörande bisfenol A (experim) och det finns en internationell efterfrågan. Det skulle kunna hjälpa Doxa att betala sina [...]

  3. [...] A i kisset under 3 dagar, förutsatt att samma gäller för möss som för människor (BPA-exp).  BPA finns i många produkter! Det produceras årligen väldigt mycket BPA (2,2 miljarder [...]

Subscribe to RSS Feed