https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FET AV FET FISK?!

Vilket tjat om fetma och nyttan av fisk!

Idag rapporterar så gott som alla medier om ökande fetma och astmaförebyggande fisk. Då kan väl jag påminna om att hormonstörande kemikalier kan vara en bidragande orsak till att vi blir fetare (Fet av plast?) och att de kan finnas i fisk, särskilt i fet sådan. (Läs om det i inlägget Diabetes & fetma av odlad lax?) Och vet man att det är just fiskintaget som skyddar-mot-astma i den nya studien? Kollade man andra parametrar? (dn.se/fiskätande-skyddar) Om det är omega3 man vill åt, så finns det andra källor än fisk! Forskare-varnar-for-fet-generation!  Svenskarna fetare-men grekerna är fetast! (dn/inte-fetast) (gp.se) BLOGGPOST permalink Fet av fet fisk?!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “FET AV FET FISK?!”

  1. Antonio skriver:

    Ja det är sant att skadliga ämnen (bl.a. hormonstörande kan finnas i fisk men så länge man håller sig till rekommendationerna (det finns rekommendationer om att begränsa intaget av fisk från östersjön och svenska insjöar) så är det nog lugnt.
    Fördelarna av fiskkonsumtion överväger nackdelarna. Den n-3 som fås från fet fisk (DHA och EPA) är inte samma som från t.ex. vegetabiliska källor och omvandlingen i kroppen är inte särskilt effektiv. Därför är just fet fisk unik som källa till n-3.

  2. [...] små under sin livstid. Läs mer i Mystisk dammtuss P.s. Kanske bör man helt undvika fisk? (Fet av fet fisk) BLOGGPOSTA permalänk Kvicksilver i tonfisk! Inlagd i Okategoriserade | Tags: bisfenol A, [...]

  3. [...] kan man vänta sig av ett plastskräpigt hav? Och tänk om man inte bara blir infertil utan även Fet av fet fisk!? Så ät choklad istället! Bisfenol vs choklad! BLOGGPOST permalink Ät praliner istället! [...]

Subscribe to RSS Feed