https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FARLIGA FENOLER!!

Det är ingen hejd på giftlarmen om kläder – nu om nonylfenol!

Nytt-larm-om-miljögift-i-kläder! Det kan finnas nonylfenoletoxylat i typ jeans från H&M (men inte i mina eko- utsvängda som snart ska få en lapp, väl?)
Hormonstörande!
Ämnet används bl a vid tvätt och färgning* och kan brytas ner till det farliga nonylfenolet som är hormonstörande (i likhet med bisfenol A – läs om naturliga och onaturliga fenoler i kap. Vanillinbulemi i ”boken”)
Greeenpeace inte bara larmar om farliga_kemikalier_kvar_i_klader - de tipsar även om hur man avgiftar-sin-garderob (men glömde nämna att man ska lukta på plaggen!) och därmed kan bidra till att rädda fiskar & världsvattnet (se nedan).
*) Demcollective färgar rättvist med äkta indigoekologiska-jeans (luktar rätt snällt)
P.s. Läs om Osnälla Sneakers och om att Tåla kläder – eller inte?    Bloggposta: permalänk

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “FARLIGA FENOLER!!”

  1. [...] en bakterie-centrifug där man stoppar in sina giftiga kläder och ut kommer de helt rena från typ nonylfenoletoxylat samtidigt som man får hushållsel? Eller äter de kläder också? Resistenta mot antibiotika lär [...]

Subscribe to RSS Feed