https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

OSNÄLLA SNEAKERS?

Har TantEkologisk giftiga sportskor från Kina på sig?

Har hennes röda Converse tillverkats med hjälp av miljögifter? Efter att ha hamnat på bloggsidan a-new-pair-of-sneakers, valsade jag vidare till Greenpeace/Dirty-Laundry som nyligen larmade om utsläpp i floder av bl a perfluorerade ämnen (se förra inlägget) och hormonstörande fenoler vid två fabriker som används av bl a Converse, Nike, Abercrombie & Fitch, Adidas, Bauer Hockey, Calvin Klein, Cortefiel, Lacoste och H&M.  
Dålig koll blir bättre?
Flera av tillverkarna ovan menar att de inte använder sig av s.k. ”våt-processer” hos nämnda fabriker, men Greenpeace hävdar att före-tagen inte har total kontroll över tillverkningen och föreslår åtgärder. Bra!
Kineser protesterade!
Men det var inte mot ovannämnda fabriker som fler än 12.000 i Dalian demonstrerade häromdan utan mot en som tillverkar paraxylen (för polyester) nytimes/2011/08/16/. Innan myndigheterna hann reagera fick de snabbt via mikrobloggar ut sitt budskap!   
Snygg fotoreklam!
TantEkologisk får också ut sitt budskap! På flera språk! Fast varenda unge har ju redan Converse, och hon kunde väl åtminstone ha valt ett par gröna, med tanke på att hon nån månad innan nominerats till bästa gröna blogg 2010..?!  (hade hon vunnit då?) fotoakuten 
BLOGGPOSTA permalänk

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “OSNÄLLA SNEAKERS?”

  1. Admin skriver:

    Inloggningsproblem på bloggen just nu Vv. skicka ev. viktiga kommentarer till kdetekt@gmail.com
    Hoppas kunna lösa problemet snart!
    Kemikaliedetektiven

  2. [...] färgar rättvist med äkta indigo:  ekologiska-jeans (luktar rätt okej) P.s. Läs om Osnälla Sneakers och hur man slipper pvc-duscha (snart)!   Bloggposta: permalänk Inlagd i Okategoriserade | [...]

Subscribe to RSS Feed