https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ARTRIT AV ALLVÄDER?

Kan man få reumatism av vattentåliga stövlar och kläder?

Det finns ett samband mellan artrit (ledgångsreumatism) och perfluorerade ämnen, visar ny studie: teflon-component-linked-to-arthritis. Personer med de högsta halterna PFOA i blodet löpte 40 % högre risk att utveckla sjukdomen än andra.
Perfluorerat vatten!
Testpersonerna i Ohio hade druckit förorenat vatten. Precis som svenska ”teflon”-minkar och fiskar i Rosersberg! I det förstnämnda fallet kom kemikalierna från en fabrik som tillverkar impregnering, i det andra från brandsläckningsskum. 
Riskabelt spraya själv!

Konsumenter utsätts inte på långt när för lika mycket från sina perfluorerade kläder o.d, men om man själv impregnerar (Snf) typ skor riskerar man - precis som när man vallar skidor - att utsättas för mer, se Artrit av tält?! (Artrit motverkas av C-vitamin, skriver sund.nu, men knappast för tidigt klimaterium, en annan biverkning!) Om allergi av kläder skriver Aftonbladet men inga-genvägar-till-giftfri-garderob enl. Sydsvenskan. (Vadå, de é väl ”ba” å typ låta bli å köpa skiten, eller!) fotoakut

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed