https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

B R E D AV BREDBAND?

Idag fick jag en skriftlig påminnelse från Bredbandsbolaget, där jag uppmanas skicka tillbaka ”låneutrustningen”. Annars får jag böta 500 kronor. Utrustningen är ett trådlöst modem (Xavi x6546) som luktar bromerad skunk och andra misstänkta hormonstörare - kanske rent av såna som man blir fet av?  (Modemet kostar egentligen 99 kronor).                                      

Jag kommer att svara att jag behåller det tills vidare i väntan på svar på mina ”värstingfrågor” om innehållet. Jag mailade den s.k. kandidatförteckningen* till Bredbandsbolaget den 9 mars och snart har den lagstadgade svarstiden gått ut (45 dagar).

Dock har man varit rätt tillmötesgående via telefon (särskilt Ville på kundtjänst och Anna) och skickat mig ett annat modem (Xyxel 2602) som ska vara miljömärkt (inte så giftigt). Det har jag ännu inte luktat på. 

Kringutrustning har varit eftersatt när det gäller miljötänk. Dock finns det enligt Svanen en miljömärkt digital-tv box, men den kan bara användas typ på landet. Inte i städerna.

Beställde en tv-box från ComHem (Samsung) på prov att ha till den miljömärkta tv jag ännu inte köpt. Den stinker också. Så jag får nog köpa en tv med inbyggd box. Om jag ska ha nån överhuvudtaget.  Ska snart ställa lite värstingfrågor även till ComHem.                                                                               

Jag är väldigt nöjd med mitt fiberoptiska bredband. Sedan en tid har jag nämligen lyckats koppla upp mig med hjälp av en 10 meter lång kabel från Clas Olsson som jag vädrat på balkongen och som nu inte tycks avge så mycket fettbildande ftalater, typ (läs mer i boken Impotensmadrassen). Man kan ringa via bredbandet också men då krävs ytterligare en box.

Elekronikprodukter innehåller ofta fler gifter än andra typer av varor (till och med miljömärkta). Det går utmärkt att sitta i en giftfri soffa, men en giftfri pc skulle inte funka. Inte i dagsläget. Men det betyder inte att vad som helst är tillåtet eller att vi inte kan påverka utvecklingen mot hälsovänligare ersättningsämnen genom att vara uppmärksamma. Många ämnen skulle förmodligen kunna bytas ut NU. Om motivationen fanns… 

*) kandidatförteckningen är EU:s värstinglista se https://kemikaliedetektiven.se/eu_lista.htm samt blogginlägg ”EUs 29 Värstingar” av 10 februari 2010.

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “B R E D AV BREDBAND?”

  1. [...] kap. Dum av datorn i Impotensmadrassen). Äntligen svar på min fråga från Bredbandsbolaget (se: https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=412) I ett bilagt brev deklarerar modemleverantören Inteno, att det illaluktande modemet (och flera [...]

Subscribe to RSS Feed