https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BIDÖDARE SKADAR BEBIS!

Insektsgifter kan förändra hjärnan!

EU SÄNKER GRÄNSVÄRDET FÖR TVÅ INSEKTSGIFTER.
Europeiska Livsmedelsmyndigheten EFSA rapporterar-om-allvarliga-effek-ter-hos-två-ämnen-i-insektsmedel. EFSA konstaterar bl. a. ”att acetamiprid och imidakloprid kan orsaka allvarliga förändringar av hjärnans utveck-ling” hos foster och barn. Neuroner och strukturer som förknippas med lärande och minne kan skadas (neonic-pesticides-could-damage-babies-brains). Därför föreslår man att gränsvärden, för t.ex. acceptabelt dagligt intag (ADI), ska sänkas.
Ämnena är s.k. neonikotinoider, som baseras på syntetiskt nikotin. De förekommer i insekts-medel som används i växtodling men också i exempelvis medel mot myror. Att de även skulle döda bin var liksom inte meningen. Inte heller att en man skulle bli ansiktsförlamad-av-plantgift med imidakloprid. Rester av medlet kan finnas i frukt och grönt samt i té. (sök på ordet taiwan överst till höger). Undrar hur kemikalietillverkarna kommer att agera nu (basf-bayer-& bidöd). 
Tänk om de finns i grundvattnet också? År 2012 fanns imidakloprid bara i ytvattnet  (bekämp.-i-vatt) (svensktvatt), men kan man säkert veta det om man har så dålig koll som det påstods igår?
Se bara-vanligt-vatten! Bild:Vårdguiden  BLOGGPOSTA permalänk Bidödare skadar bebis!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “BIDÖDARE SKADAR BEBIS!”

  1. Josef Boberg skriver:

    Apropå rubriken – så alltid något.

  2. [...] under produktnamnet Gramoxone på en grekisk ö jag besökte för drygt 10 år sen.  **) se Bidödare-skadar-bebis! (fotoakuten) BLOGGPOSTA permalänk Tiotals toxiner i te! Inlagd i Okategoriserade | Tags: DDT, [...]

Subscribe to RSS Feed