https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

COOP-KAMPANJEN SUGER!

Armband för barn av typ gummi!?

-Det är väl nån slags gummi, säger kassörskan i Coop Nära när jag frågar vad det är för material i de mjuka armband man delar ut gratis. och som ligger i en omärkt ask vid kassan.
Hm, de luktar inte gummi utan kemiskt – lite som en ”impotensmadrass” av typ latex (se bok ovan).
Armbanden har texten ”Jag äger” Vore inte ”Jag suger” en lämpligare text?
Hur tänkte man?
Förstår att Coop på ett fyndigt sätt vill markera den kooperativa tanken, men vem hade man tänkt skulle använda armbandet? Barn? Igår såg jag ett på grannbarnets arm. ”Det är fint” tyckte hon, men vad tycker Anna-Lena Dahlberg, Coops kvalitets- och miljöchef? Svar: Ingenting förrän hon fått frågorna i ett mail och kan kolla upp produkten. Så det får hon. P.s. När jag sniffar en gång till anar jag en svag underlukt av typ gummi. Om armbandet skulle vara ogiftigt, kan man väl ha det som slangbella? Eller kan det återvinnas?  (läs lite om latex i tid. inlägg)
BLOGGPOSTA permalänk Coop-kampanjen suger!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “COOP-KAMPANJEN SUGER!”

  1. admin skriver:

    Svar från Coop:
    Tack för dina frågor Monica! Vi arbetar med att ta reda på all information du efterfrågar om denna produkt, och återkommer så fort vi har svar på dina frågor!
    Med vänlig hälsning
    Anna-Lena

  2. admin skriver:

    Nytt svar 8 april 2013:
    Hej Monica! Jag beklagar sent svar på dina frågor om armbandet.
    Armbandet är tillverkat i Kina och är gjort av silicongummi. En omfattande analys av armbanden och tryckfärgen, visar att det inte innehåller några av de ämnen som finns upptagna på REACHs kandidatlista, dvs ”särskilt farliga ämnen”.

    Återkom gärna ifall du önskar mer information om armbandet, eller hittar andra produkter som du har frågor kring i våra butiker!

    Med vänlig hälsning
    Anna-Lena Dahlberg
    Kvalitets- och miljöchef

Subscribe to RSS Feed