https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KORKAD AV KADMIUM!

Lägre IQ & benskörhet av kadmium!

Oftast är det tungmetallen bly som förknippas med sänkt intelligensnivå hos barn, men en ny studie från Bangladesh visar att de barn som var mest exponerade för kadmium-i moderlivet hade 2-3 poäng lägre intelligens vid 5 års ålder än barn med låg exponeringsnivå. ncbi
Svaga ben av kadmium
Benbrott-för-miljarder-från-kadmium, skriver kemikaliemyndigheten. Det mesta kommer från mat, men tobaksplantan tar upp mycket kadmium och rökning är den näst största källan till kadmiumspridning, eftersom upptaget i lungorna är ännu större (kemi/PM12/12), men har man räknat med de 750 miljoner fimpar som slängs på marken varje år bara i Sverige och vars kadmiuminnehåll kan läcka ner i mark och grundvatten? (wiki/Cig). Dags att införa pant, återvinna alla nickel/kadmiumbatterier och hålla barn borta från giftiga bilbarnstolar!??
P.s. Kadmium-värre-än-vi-trott, skrev Dn 2010 & det finns indikationer på att kadmium är hormon-störande. Mer sen! (miljoakt) ny studie benbrott BLOGGPOST permalink Korkad av kadmium!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “KORKAD AV KADMIUM!”

  1. [...] De är dessutom oftare utsatta för cigarettrök (fakta), och därmed också tungmetallen kadmium (Korkad av kadmium), vilket inte förbättrar deras förutsättningar. En ond cirkel kan uppstå. Inte minst i [...]

  2. [...] bl a tungmetallen kadmium som är giftig för njurarna, ger benskörhet och är IQ-sänkande (korkad-av-kadmium). Den är dessutom hormonstörande och enligt en ny studie påverkar-den [...]

Subscribe to RSS Feed