https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PERMETRIN PÅ APOTEK!

Förbjudet i uniform - ofarligt på barn!?

Soldater-bär-giftiga-uniformer, skriver Svd. Utlandsunifomer läckte gift, enligt sr.se. Nervgiftet, som soldater enligt Försvarsmakten inte får föra in i Sverige för att det är farligt för barn, husdjur och natur, heter permetrin, men det är tillåtet i lusmedel på människor, inklusive barn (inlägg)! Närbesläktade insektsmedel används i hundhalsband (inlägg) (också i Sverige) och för att preparera granplantor. Hoppsan, ser nu att radions P3 har ändrat sina uppgifter efter att ha rådfrågat Kemikalieinspektionen som inte ser några risker med medlet i kläder…(???!) BLOGGPOSTA permalänk Permetrin på Apotek!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “PERMETRIN PÅ APOTEK!”

  1. [...] (gp.se) och kan man impregnera uniformer med dylikt växtextrakt? (se, Permetrin på Apotek). BLOGGPOSTA permalänk Illalukt motar insekt! Inlagd i Okategoriserade | Tags: bekämpning, [...]

  2. [...] lleukemi (blodcancer) om deras mödrar utsatts för insektsmedlet permetrin. (ehp.niehs)  Permetrin säljs på Apoteket som komponent i lusmedlet Nix (i alla fall när jag sist kollade). Det finns hälsovänligare [...]

Subscribe to RSS Feed