https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL A & SKÖLDKÖRTELN!

Nedsatt sköldkörtelfunktion hos pojkar av BPA!

Ju högre bisfenol A -exponering hos den gravida mamman, desto lägre nivå sköldkörtelhormon (TSH) hos pojkbebisen. Det visar en ny studie vid California University. Varje dubblering av bisfenol A ( BPA)-nivån hos modern motsvarade 9,9% sänkning av TSH hos pojken. Flickor påverkades  inte.  
Inlärningssvårigheter?
Nivåerna låg dock fortfarande inom normalspektrat, så man vet inte vad reduktionen skulle kunna innebära för pojkarnas hälsa i framtiden, men tidigare studier tyder på att sänkt halt av sköldkörtelhormon påverkar inlärning och motorisk förmåga, eftersom hormonerna kontrollerar hjärnans ut-veckling . scientam ehp.gov Kan sänkningen motverkas? 
Leksaker & livsstil!
Har livsstilen efter födseln någon betydelse för sköldkörtelns funktion? (De flesta lever väl på samma sätt efter som under en graviditet?) Om inte så vore det kanske läge med ett BPA-förbud i ”mammaprodukter” (allt hon använder). Något BPA-förbud-i-barnartiklat blir det i varje fall inte. Se även Misses miljögifter, där sköldkörteln står i fokus. 
P.s. I en annan studie påverkade BPA bara flickors beteende, men pojkar kan å andra sidan bli dumma av deph! Hm..? fotoakuten BLOGGPOST permalänk Bisfenol A & sköldkörteln!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “BISFENOL A & SKÖLDKÖRTELN!”

  1. admin skriver:

    Mindes plötsligt den här intressanta artikeln om sköldkörteln:
    http://www.tf.nu/artiklar/skoldkortelproblem/

  2. [...] i tandplast, så meddelade Regeringen nyligen att det inte blir något utökat förbud, se länk i BPA & sköldkörteln, men protester mot bedömningen ledde till att Miljöministern-vill förbjuda-bisfenol-a. [...]

Subscribe to RSS Feed