https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL VS CHOKLAD!

Motverkar kakao kranskärlförträngning av BPA?

En ny studie (huffpost) visar att den hormonstörande kemikalien bisfenol A (BPA) kan orsaka till förträngning av blodkärlen  (CAD), vilket gör att blodet får svårare att ta sig fram.  Choklad å andra sidan har enligt Finlands akademi motsatt verkan, så några chokladbitar om dan kanske kan motverka ev. negativ kärlpåverkan från bisfenoltallriken i skolan? Hm, det krävs nog en liten råttstudie för att utröna detta, men skadar gör det nog inte, särskilt inte om man äter smarrig vildchoklad från Bolivia (överst foto), för man behöver väl ändå inte välja mellan choklad och mobil?  Tid. inlägg om hjärtsjukdom & kemikalier. BLOGGPOST permalänk Bisfenol vs choklad!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “BISFENOL VS CHOKLAD!”

  1. [...] Och tänk om man inte bara blir infertil utan även Fet av fet fisk!? Så ät choklad istället! Bisfenol vs choklad! BLOGGPOST permalink Ät praliner istället! Inlagd i Okategoriserade | Tags: fisk, infertil [...]

Subscribe to RSS Feed