https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ÄR BPS VÄRRE ÄN BPA?

Vi absorberar mycket mer bisfenol S!

Den hormonstörande kemikalien bisfenol S (BPS) ersätter kusinen bisfenol A (BPA) i många produkter, t ex kvitton & nappflaskor, se inlägget
Smygande bisfenol S. Forskare beräknar att BPS tas upp 19 gånger lättare* av huden än BPA (??). Man hittade BPS i alla testade kvitton, i 87 % av sedlar samt 52 % av återvunnet papper. De 16 proverna var från USA, Japan, Korea och Vietnam (sciencedaily) och inkluderade toapapper – vilken sorts bisfenol finns i ditt? Notera att BPS är mer svårnedbrytbart i naturen än BPA, enligt Kemikalieinspektionen. OBS – detta är ett förprogrammerat inlägg. Bortsett från länk till dagens aftonbladet om att vi har noll koll på hur barn förgiftas, och där BPA nämns, har jag semester!
*) ska kolla varför senare! BLOGGPOST permalink Är BPS värre än BPA?

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “ÄR BPS VÄRRE ÄN BPA?”

 1. admin skriver:

  I den länkade AB-artikeln betonas särskilt barns och katters utsatthet.
  Läs om projektet MISSE
  https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=38413
  samt om den misstänkta kopikatten: https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=23933

 2. [...] det finns något som heter glasflaska, eller? Vad få däremot vet är nog att ersättningsämnet BPS kan vara värre än BPA! Även Ny Teknik har uppmärksammat riskerna med BPA-fritt. BLOGGPOSTA permalänk BPA-fri inte [...]

 3. [...] till bisfenol A (BPA) i termopapper, varav 5 används i Sverige, men endast bisfenol S  (BPS värre än BPA?)  och Pergafast 201 namnges (det senare är giftigt för vattenlevande organismer, så kvitton [...]

 4. [...] att BPS inte är ofarligt. Det är ett hormonspöke som lär tas upp mer än BPA i kroppen (Se inlägg)  Vad värre är att vi (utan att veta om det) kan vara mer exponerade för bisfenol S än [...]

Subscribe to RSS Feed