https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PVC-FRI SJUKVÅRD?

Ingen frihet välja ftalat-fri vård?

Elöverkänsliga har svårt ta sig till sjukhus hörde jag i radions P1. Om de lyckas kan det finnas ett elsanerat behandlingsrum som väntar. Men det är förmodligen inte kemikaliesanerat, vilket betyder att de riskerar att utsättas för giftiga och/eller hormonstörande ämnen, t ex  ftalater från pvc (polyvinylklorid) som kan finnas i slangar, katetrar, påsar för intravenös behandling (IV), masker och golv, något som bl a kan förvärra känsligheten (mer senare om sambandet som de flesta inte tror finns).
Alternativ finns oftast!
Det finns alternativa slangar av bl a polyuretan*(PU),  polyolefin, EVA, laminat, silikon, etc.  Beroende på applikation. www.noharm.org. Det pågår ansträngningar för att få en pvc-fri sjukvård. (Om pvc på sid 21 sll.se/Miljo-2010) (anti-pvc-push-in-health-care-grows)
Blod med ftalater?
Det finns pvc-fritt för alla applikationer utom påsar för blodtransfusion. I alla fall fanns det inte det förra året enligt Magnus Hedenmark vid Ecoprofits. Det varierar mellan olika Landsting vad man beställer in och patienten har inget att säga till om i sammanhanget. Men det kan vi väl ändra på, eller? P.s Mer om Kemikalier & strålning Om ftalater: (Dum av dehp i doft) (Ftalater i knappen) 
*) Läs om polyuretan i boken Impotensmadrassen – klicka på kemikalieboken överst.
Lustgasmask: fotoakuten (innehåller den ftalater?) BLOGGPOST permalink Pvc-fri sjukvård?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “PVC-FRI SJUKVÅRD?”

  1. [...] Svd. Men tänk om man inte vill då, om man vill få en allsidig bedömning och behandling med pvc-fri sjukvård och grön psykiatri? För tänk om man lider av brist på något viktigt näringsämne, typ B12 [...]

Subscribe to RSS Feed