https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SVETT & SILVERUTSLÄPP!

Konsumenterna är grundlurade!

-Silver i kläder har ingen effekt, sa Anders Finnson, Svenskt Vatten, vid ett informationsmöte för journalister som anordnades av Kemikalieinspektionen. Han hänvisade till en studie vid Textilhögskolan i Borås. Men användningen av bakteriehämmare* ökar och silver-i-kläder-förgiftar-naturen (Dn)!
Man tvättar dem ändå!
-Det är ju inte så att man låter bli att tvätta ett underställ i ett år för att det innehåller silver, sa han. -Man tvättar lika ofta och det mesta hamnar snabbt i vattnet.
-Jag använder inte ens deodorant, sa en journalist. -Jag tvättar mig. Det finns dom som inte ens gör det, nämligen Tvättrebeller. Men de använder citron-deo. Det gör jag med. När jag tvättat mig. 
*) Silver, tricloban & triclosan. Det sistnämnda finns inte längre i tandkräm! Triclosan på mobilen?
Foto: fotoakuten BLOGGPOSTA Permalänk Svett & silverutsläpp!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “SVETT & SILVERUTSLÄPP!”

  1. [...] händer t o m att de felstavas, fick jag veta vid ett nyligt möte hos Kemikalieinspektionen (inlägg) som bl a har analyserat hemelektronik-och-leksaker. (Undrar om man testat några som hoppar!) [...]

  2. [...] jag tål.  Katalytiska plagg som renar luften avstår jag från (catalytic-clothing) liksom silver mot svett! Men klimatsmart klädvård  tänker jag fortsätta med och hellre 1 dyr tröja än 10 [...]

  3. [...] som ett undermedel mot i princip allt är också nanosilver. Mer om det senare! Tidigare inlägg: Svett & silverutsläpp! BLOGGPOSTA permalänk Silver i snopp & knopp! Inlagd i Okategoriserade | Tags: kolloidalt [...]

Subscribe to RSS Feed