https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TOMTEN ÄR ILLRÖD…!

Diktaturkramare är vi allihopa!

Vad står på din önskelista i år? – Fred på jorden och en hållbar visp? Apropå förra inlägget så har f.d. språkröret  Birger Schlaug formulerat sig kring samma grundtema; klimatdilemmat och att det är vår konsumtion (snarare än bränsleförbrukning) som står för större delen av utsläppen (typ lattevispar från Kina som går sönder efter ett år). ”Teknikutvecklingen medför inte så stora vinster att de kan balansera de ökande varu- och reseströmmarna.”  klimat-mediernas-o-politikernas-dilemma
Hot mot demokratin…
Klimatdilemmat kan innebära ett hot mot demokratin, menar Schlaug. Det gäller i högsta grad konsumtionsdilemmat, menar jag, eftersom det gör oss till blinda diktaturkramare, såna som tv4-enligt Svd nu hyllar, när det gäller Mikael Wiehes kramande av Kuba som USA kräver ska införa demokratiska rättigheter innan man får handla fritt med övriga världen. (US embargo against Cuba). (usa-mot-resten-i-fragan-om-kuba). Motsvarande krav ställs konstigt nog inte på Kina (knappt ens av mig*) som hyllas som ekonomisk räddare och för alla billiga julklappar vi ”får”.
Politisk makt och vadmal!
Med ekonomisk makt följer politisk, påpekar ekonomen Klas Eklund. (sr.se) (enpartistaten-som-styr-världens-börser) (sr.se) Vad blir priset? I Durban blev det i alla fall en klimatkompromiss (sr.se) och en luddigt-formulerad färdplan (- kanske även för tomten?) Kanada tycks dock ha sin egen oljesandplan! Var inte tomten grå förut och klädd i vadmal?wiki/tomte
*) Jag har en Miljömärkt pc från Kina som jag inte kan använda och en ryggsäck jag använder.
P.s. Countries_by carbondioxide_emissions per capita BLOGGPOST permalink Tomten är illröd…!

Both comments and pings are currently closed.

6 Kommentarer to “TOMTEN ÄR ILLRÖD…!”

  1. [...] anv. av flamskyddet TBB: New-Flame-Retard-Lev-Ris. TRIS cancerlistas: flame-ret-cancer  P.s. Är tomten  illröd? BLOGGPOST permalink Giftig julklappshund? Inlagd i Okategoriserade | Tags: flamsäkra, [...]

  2. [...] några väl valda nätjättar, t ex Google som sparar alla dina sökningar (sverigesradio)? Fast tomten är ju redan illröd so what the fuck?! (sr.se – din Tv ser dig) BLOGGPOSTA permalänk Kina köper Google? [...]

  3. [...] Vi inte bara blundar - vi hjälper till bl a genom våra shoppingvanor och illröda tomtar. Men än har inte Kina köpt Google! Väl? BLOGGPOSTA permalänk Kultur & kemikalier! [...]

  4. [...] skriver Svd. Konsumtionsperspektivet bör beaktas. (Klimat & kemikalier) (Tomten är illröd) BLOGGPOSTA permalänk Flamsäkra isbjörnar! Inlagd i Okategoriserade | Tags: flamsäkra, [...]

  5. [...] om fetmaepidemin i Kina. Men flera medier rapporterar om samma sak: Obesity in China, och även ”våra tomtar” tycks numera gilla hamburgare! supersized-china Cancer och matskandaler! Fetma är inte det [...]

  6. [...] Vi kan ju inte äta pengar. Nåja, snart får vi i alla fall bisfenol-fria sedlar! Och tomten lär fortsätta vara typ röd! BLOGGPOSTA permalänk Frihandel & kemikalier! Inlagd i Okategoriserade | Tags: ekonomi, [...]

Subscribe to RSS Feed