https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL & NAKENRÅTTA!

Bisfenol A (BPA) påverkar inte bröstvävnad hos nakenråttor!

Nakenråttan-får-aldrig-cancer, skriver Dn. Men det får andra råttor, särskilt försöksråttor (möss) som utsätts för bisfenol A under fosterstadium och amning. Nåja, de får i alla fall en ökad känslighet i bröstkörtelvävnaden för hormonet progesteron, som sätts i samband med bröstcancer, visar ny studie: bpa-predispose-girls-breast
Mer lika oss…!
Eftersom de senare nämnda försöksmössen är mer lika oss genetiskt än de lyckligt lottade nakenråttorna (finns det förresten BPA där de bor?) så skadar det väl inte att se upp. (Förebygg bröstcancer) permalänk Bisfenol & nakenråtta!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “BISFENOL & NAKENRÅTTA!”

  1. [...] – orsakade kalciumläckage hos hjärtceller från honmöss! Undrar om det även gäller nakenråttan.  Vad beträffar ”nakenapan” ska den studeras senare, nu pågår forskning på [...]

Subscribe to RSS Feed