https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL & BRÖSTCANCER!

Kommer de tvärvetenskapliga forskarna att prata om kemikalier?

Från en pågående konferens i Stockholm rapporteras att bröstcancer-är farligare-för-äldre, för att de inte får samma vård som yngre. Men skulle de klara av samma behandlingar? Jag skulle inte göra det. Varken som ung eller gammal för det är tufft. Så mycket har jag förstått. Jag har också förstått att hormonstörande kemikalier som bisfenol A kan vara en viktig faktor i ökningen av antalet bröstcancerfall, och därtill försvåra cellgiftsbehandling (tidigare inlägg).  
Behandla, men även förebygga?
Mycket av den cancerforskning som bedrivs fokuserar på tidig diagnos och behandling. Detsamma gäller cancer hos barn. (Barncancer ökar). När ska man börja förebygga? OCKSÅ! Mer senare! (sverigesradio)
Kvinnlig sfinx: fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk BISFENOL & BRÖSTCANCER!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “BISFENOL & BRÖSTCANCER!”

  1. [...] för 20 % av fallen, medan den hormonberoende står för 70 %, vet jag inte. Mer senare! Se Bisfenol & Bröstcancer! fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk FÖREBYGG BRÖSTCANCER? Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

  2. [...] tidigare! Eller gör den inte? Hur som helst så är inte bisfenol A nyttigt, och ett samband med bröstcancer misstänks. Vad beträffar pojkar visar tidigare studier ett samband mellan BPA och infertilitet, diabetes [...]

  3. [...] Hagastaden eller i gravidas tänder – se Tandvård ovan. (ny studie apor) Tid. inlägg: Bisfenol & bröstcancer fotoakut BLOGGPOST permalink Bröstcancer av bisfenol? Inlagd i Okategoriserade | Tags: apor, [...]

Subscribe to RSS Feed