https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VIKTIGT VITAMIN B12!

Vilka preparat är bra och vilka är dåliga – med typ ftalater?

Miljarder-bortkastade-på-piller, skriver DN. Vanlig mat påstås (oftast) täcka vårt näringsbehov trots att den kan vara näringsfattig, smockad med tillsater och bekämpningsmedel. Därmed inte sagt att det inte säljs en massa skit på piller-marknaden också, t ex Efedrin, som nämns i artikeln. Vore bra att få veta vilka depå-tabletter (om några?) som är hormonstörande? - se Ftalater i läkemedel
Märkliga magnesium-preparat!
Det finns kosttillskott av bra kvalité, vilket är tur, för jag tror tyvärr inte att vi får i oss tillräckligt med antioxidanter för att kompensera för alla negativa miljöfaktorer. Problemet är att hitta dem. Nyligen provade jag 6 olika sorters magnesium – 1 var bra och utan omedelbara biverkningar (mer senare).  Brist på vitamin B12 är vanligt och gör bl a att hjärnan åldras fortare! 
B12 & demens Grön psykiatri Utmattning & B12  BLOGGPOSTA permalänk Viktigt vitamin B12!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “VIKTIGT VITAMIN B12!”

 1. Lars skriver:

  De rekommendationer som finns för hur mycket vitaminer och mineraler vi behöver få i oss bygger i de flesta fall på vad som krävs för att undvika rena bristsjukdomar som skörbjugg, beriberi och pellagra. Många forskare menar att rekommendationerna i de flesta fall är alldeles för lågt satta. En av dem är den amerikanska biokemisten Bruce Ames som i försök vid Berkely–universitetet i Kalifornien visat att redan mycket små underskott av vitaminer och mineraler kan skada arvsmassan och på sikt orsaka cancer.

  Dessutom ska man ha klart att flera studier tyder på att både vitamin- och mineralhalten i såväl frukt och grönsaker som spannmål minskat rejält de senaste 50 – 60 åren. Som ett exempel behöver man idag äta fyra morötter för att få i sig lika mycket magnesium som en morot gav 1940.

 2. Kemikaliedetektiven skriver:

  Upptäckte precis att det rena C-vitamin (ascobinsyra) i pulverform som man i årtionden kunnat hitta på alla Apotek till den facila summan av 49:- inte längre tillverkas.
  Tråkigt för det är en utmärkt produkt.(Den ascorbinsyra för bakning som finns i i påsar i livsmedelsbutiker är dyrare och känns inte alls lika ren.)

  Det kan visserligen bli lite surt i magen om man äter mycket askorbinsyra, men jag tycker det har funkat utmärkt att ta då och då, t ex vid första tecknet på en förkylning eller extrem trötthet (jag brukade blanda 1-2 skedar pulver i vatten och dricka).

  När jag frågade varför hänvisade man till andra preparat, typ brustabletter (som jag def. inte vill ha bl a pga tillsatserna, dessutom är det dyrare), därefter till 0771-450450 (produktnummer: 324582, om det skulle vara så att nån annan saknar det?)
  Ska ringa om en stund.

 3. [...] sig via huden eller genom att andas in dem, i enstaka fall äter man dem (kan finnas i frallor eller vitaminer?) Man vet att ftalater påverkar små barns utveckling negativt. Därför har några av dem [...]

Subscribe to RSS Feed