https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

LUNGSKADA I LONDON!

Vem beräknar koldioxidutsläppen från kravallerna?

Nu har jag fått nog! Jag tänker protestera mot bilbränningarna genom att sluta sortera sopor i en vecka!!! (Ja, du läste rätt – i en heel vecka!)
Permanent skada!?
Igår sa brittiske premiärministern Gordon Brown att de som vandaliserar ”inte bara skadar andra utan även sig själva”. Tänkte han på koldioxidutsläppen? Eller på att de typ ”kackar i eget bo” (i sitt närområde) och riskerar fängelse? Att de även riskerar permanenta lungskador, tänkte han nog inte på. Men det gjorde jag när jag såg bilder på människor i närheten av brinnande bilar.  (fotoakuten)
Det kan räcka med en gång, en enda exponering”, sa en brandexpert till mig när jag skrev kapitlet Flamskyddad i ”boken” (Där beskrivs varför bilar kan brinna så bra trots alla giftiga s.k. flamskyddsmedel – lika bra som de i förra inlägget nämnda ”bromerade”  bilbarnstolarna.)
Giftiga kemikalieångor!
Att ”modern” brandrök kan vara så särdeles giftig beror på att de kemikalier (bl a isocyanater) som används i tillverkningen av t ex bilar avger supergiftiga gasblandningar när de brinner. Att elda upp sopor mm kan vara lika farligt. Fast vandalerna tror nog att det bara är som typ en majbrasa! När ska de upplysas om verkligheten? london-i-lagor  camerons-trubbiga-verktyg

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “LUNGSKADA I LONDON!”

  1. erik skriver:

    Även vår statsminister Göran Person tycker så!

Subscribe to RSS Feed