https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KVICKSILVER & AUTISM!

Autism vanligare hos barnbarn till kvicksilverförgiftade!

Under första delen av 1900-talet förgiftades många spädbarn av kvicksilverhaltigt tandpulver (Pink Disease – se nedan) som slutade användas på  1950-talet. Nu visar det sig att det är sex gånger vanligare med autism hos barnbarn till offren än hos den övriga befolkningen, enligt en studie vid Swinburne University i Australien på 522 överlevande*: mercury-linked-to-autism 
Gener + miljö
Enligt forskarna visare studien att autism orsakas av en kombination av genetiska faktorer och miljöpåverkan, dvs nedärvd känslighet för kvicksilver och exponering för metallen.
Välj kvicksilverfritt!
Enligt Prof. Austin, ansvarig för studien, bör människor med ”Pink Disease” i släkten, särskilt barn och gravida eller ammande kvinnor, begränsa sin kvicksilverexponering genom att följa rekommendationer för fisk-konsumtion, välja kvicksilverfria tandlagningsmaterial** och vacciner.
”Rosa sjukan”
På 1990-talet skrev jag artiklar om Pink Disease (Acrodynia) och hade kontakt med Heather Thiele, grundare av  pinkdisease.org i Australien, som förgiftades 1949. (Läs hennes berättelse). I Sverige var det inte lika vanligt med dylikt ”lugnande” tandpulver (Calomel), men desto vanligare med kvicksilverfyllningar (hur påverkar det barnbarnen?) 
*) Om deltagarna i studien var av båda könen framgår ej, men det verkar så.
**) Amalgamförbud i Sverige 2009, men när blir vi Kvitt kvicksilvretSmittskyddsinstitutet om vaccin. En annan länk; kvicksilver–autism-stoller (Bisfenol A i barntänder) (Spruta: fotoakuten)
P.s Läste om en ny metod att tillverka vaccin helt utan tillsatser, men hittar inte länken.

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “KVICKSILVER & AUTISM!”

  1. [...] än av plast i tänderna”, minns jag hon sa.. (för vem blir väl gla av bisfenol A ?) (Autism hos barnbarn) Inlagd i Okategoriserade | « KVICKSILVER & AUTISM! Du kan lämna en kommentar, [...]

  2. Lasse skriver:

    Jag tror att fler åkommor än autism är följden av det flitiga
    kvicksilvermissbruket i dentalvården. Jag tänker i första hand på neurologiska symptom. Psykiatri-industrin har väl aldrig varit så lukrativ och gynnsam för läkemedelsindustrin som nu? Skulle vara intressant att se statistik på hur många ungdomar som går på SSRI-preparat eller får diagnosen ADHD.

  3. [...] bacillerna påstås vara ofarliga..(hm, kan man stoppa in dem i människor?) (Tid. inlägg: Kvicksilver & autism 0. Kvitt kvicksilver? ) Absorberar eller bryter ner? Helt kan man inte bli av med [...]

Subscribe to RSS Feed