https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FARLIG AV FÄSTINGMEDEL!

Hund aggressiv av fästinghalsband med nervgift!

Av kommentarerna till en Aftonbladet-artikel att döma verkar problemet vara vanligt! Men fästingmedlet i fråga, Scalibor, (som innehåller nervgiftet Deltametrin) kan även skada barn. Läs mer om det i tidigare inlägg:
Hemskt Hundhalsband.    Foto: fotoakuten

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “FARLIG AV FÄSTINGMEDEL!”

  1. [...] Visst är det härligt att vara känslig mot gifter i små mängder! Som Xenia som precis blivit erbjuden fast anställning (något hon inte haft på länge), och nu inte längre kan vistas på sin arbetsplats för att man lagt in luktande heltäckningsmatta*, renoverat fel och spridit lite mögel här och var. Man slipper gifter!  Men du slipper ju bli långsamt förgiftad eller hormonstörd som dom andra, säger jag hurtigt! -En del verkar tåla hur mycket som helst, säger Xenia uppgivet! Amen du kan ju promenera, njuta av livet å sjukskrivningen, envisas jag.  -Synd å behöva sluta nu, suckar Xenia, de hade precis börjat bli riktigt roligt på jobbet (som miljökonsult**!!). Och några lån får man inte .. Hm, det kanske finns vissa nackdelar med en känslig nos, förlåt näsa… Vad är MCS / SHR? Den här typen av känslighet kallas ofta MCS, multipel/mångartad kemisk känslighet, som många anser vara ha miljörelaterade orsaker, en slags kemikalieskada (mcs-info.dinstudio.se - vem står bakom sidan?) eller SHR, sensorisk hyperreaktivitet, som här av Åsa Jinder beskrivs som obalans, överretbarhet, medan Astmaoallergiförbundet kallar det för överkänslighet. ett begrepp som sällan eller aldrig används när det gäller hundar***. Överkänslig hund? Hundar som luktar sig till mögel, PCB, kvicksilver eller som nu lungcancer kallas varken obalanserade, överretbara eller skadade, de belönas med en godbit (i motsats till Xenia). Kanske för att de i egenskap av miljökonsulter inte blir sjuka av att sniffa på något, bara viftar glatt på svansen. Men å andra sidan så behöver de bara andas in ämnena en i fråga en kort stund och kvicksilverhundar har sannolikt inte kvicksilver i munnen, mögehundar bor inte i mögelhus, etc. för då skulle nog den åtråvärda känsligheten trubbas av. Eller så skulle de få symtom som Mayas katter, Eva i Spanien och som Xenia. Kanske rentav bli folkilskna! [...]

  2. [...] används pyretroider när granplantor doppas, barn kletas in med lusmedel och hundar blir farliga av fästingmedel. Läs mer om bekämpningsmedel i ”kemikalieboken”, se ovan. West Nile BLOGGPOSTA [...]

  3. [...] på människor, inklusive barn (inlägg)! Närbesläktade iinsektsmedel används i hundhalsband (inlägg) och för att preparera granplantor. Men soldaterna kanske är känsligare? *) om inget har [...]

Subscribe to RSS Feed