https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FÖRSTOPPAD VAL !!

Ett ton plast i valens mage!

Plastskräp blir kvar i valens buk i motsats till Bibelns Jona som spottades ut (valar-maenniskor). 
Strandad av skräp?
När två kaskelotvalar strandade vid Kaliforniens kust 2008 fann man 205 kilo fisknät och syntetiskt skräp i den ena. En hade hål i magen och matsmältningskanalen på den andra, som var halft utsvulten, blockerades av en kompakt plastmassa. Sju kaskelotvalar som strandat vid Adriatiska kusten i Italien var fullproppade med bl a fiskkrokar, rep och plastobjekt. Is ocean garbade killing whales? (Innan det fanns plast användes kaskelotvalens böjliga ben i bl. a. korsetter)
1 ton plastskräp
En död minkval (liten bardval*) som spolades upp vid kusten av Normandie 2002 hade nästan ett ton plast i magen, inkl. plastpåsar från två brittiska snabbköp. Förbjuds plastkassar? 
Vem räddar djuren?
Internationella valkommittéen träffades nyligen greenpeace (men var finns kokommittéen Livskvalité & plast i komage) och varför protesterar inte djurrättsaktivister? För att det inte finns nån väl definierad syndabock och man inte vill ifrågasätta sin egen livsstil?
P.s. Själv mår jag illa bara av att läsa och skriva om problemet…
*) valfångst i Europa: epochtimes Fler strandade-valarDjurgården 2010. Foto haj: fotoakuten

Both comments and pings are currently closed.

5 Kommentarer to “FÖRSTOPPAD VAL !!”

  1. [...] onödan! Snart kommer det nog nån studie som bekräftar hur viktiga haven är. Läs om Förstoppade valar! Idag har jag suttit under ett äppelträd & haft kemikaliesemester! Vill du veta hur det gick [...]

  2. [...] 50 procent sedan 1980! Tidigare inlägg: Stockholm Sophuvudstad  Avgifta fisken  Miljögifter  Förstoppad val Inlagd i Okategoriserade | Tags: natur, vatten, vattenbrist « KEMIKALIEKÄNSLIG – [...]

  3. [...] använder bl. a. larmen om bly i miljökassar som argument! Förlorare är klimatet (utsläpp) förstoppade valar & kor utan livskvalité. Försäljningen minskade under några år, för att nu öka [...]

  4. [...] Kulturhuset. Se ”plast-i-kor” i svt.play Vin+ko: fotoakuten (Läs även om Plast i valmage!)  * n-hexan hör till de ämnen som fanns i min ”impotensmadrass” fast i lägre [...]

  5. [...] taipeitimes seashepherd. Så nu blir väl valar och fiskar ännu mer förstoppade, se Plast i valmage!. Och kanske hormonstörda? Visserligen framgår det inte av artiklarna vad det är för typ av [...]

Subscribe to RSS Feed