https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

OMANLIG AV BISFENOL!

Plastkemikalien bisfenol A gör möss mindre maskulina!

Vid Universitetet i Missouri utsattes möss för bisfenol A (BPA) via mat och under fostertiden (på motsvarande sätt som människor ofta utsätts). De manliga mössen blev ängsliga och förlorade orienteringsförmågan. De blev också mindre attraktiva för tjejmössen, vilket kan bero på att BPA påverkar beteendekoder samt förmågan att utsöndra s.k. feromoner(pheromone.ekol.lu.se). Forskarna befarar att även män kan bli avmaskuliniserade av BPA. pbs.june11/bpastudy
Impotens, ofruksamhet & cancer
Impotens är inte särskilt manligt och tidigare studier visar att BPA kan påverka fruktsamheten hos såväl rundmaskar som män. men även hos kvinnor som enligt DN idag får sämre-besked-om-fruktsamhet efter cancerbehandling. Notera att bl a bröstcancer sätts i samband med BPA.
Hitta alla inlägg om bisfenol genom att söka överst till höger. Foto skogsmus: fotoakuten
P.s. Bisfenol A är förbjudet i nappflaskor i EU men används flitigt i barntänder!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “OMANLIG AV BISFENOL!”

  1. [...] varför inte en intelligent-råttfälla? Annars kan man ju använda bisfenol (Omanlig av bisfenol A) eller varför inte solkräm med OMC för att minska beståndet på sikt. [...]

  2. [...] ex av ”nappflask-kemikalien” bisfenol A som även kan orsaka ”omanlighet” samt prostatacancer (inlägg), vilket också flamskyddsmedel kan göra samt vissa fetter typ [...]

  3. [...] jag inte låta bli att undra hur det kom sig att de högsta halterna kvicksilver och bisfenol A (läs) fanns under en säng i Hammarby Sjöstad. Var det tandvårdsrelaterat? Från utandat amalgam? [...]

Subscribe to RSS Feed