https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FÖRBJUDS TRÅDLÖST?

Europarådet vill förbjuda mobiler och trådlösa nätverk i skolor! 

Trådlös teknik kan skada barns utveckling, hävdas i en ny rapport. Det är viktigt att agera omedelbart så att inte tidigare misstag som asbest och bly i bensin, upprepas! Medlemsstater bör bl a förbjuda mobiler och trådlösa nätverk i klassrum och skolor.
Kommittén har ingen beslutsmakt, men stort inflytande (här uttalar man sig tvärs emot WHO). Man pekar även på riskerna med babymonitors och trådlösa hemtelefoner. Ban-wireless-networks-in-schools-say-European Förbjud-tradlosa-natverk-i-skolorna-europaradet/
Tråkigt utan trådlöst?
I Sveriges skolor och fritidsgårdar är det trådlöst som gäller! Detta trots att det på många håll, t ex i skolan på Essingen och Klasroskolan i Stockholm, redan finns fungerande bredband via kabel, så ska allt bytas ut till trådlöst NU. En onödig kostnad kan man tycka – om inte annat!
P.s. Min miljömärkta pc har pajat – kan inte lägga in bilder just nu! Apropå miljömärkt så undersökte Louise Epstein datorer i P1 i onsdags. Läs även om  Heliga mobilen! 

Both comments and pings are currently closed.

5 Kommentarer to “FÖRBJUDS TRÅDLÖST?”

  1. [...] maj i år rekommenderade Europarådet att man skulle avstå från trådlöst i skolor och brittiska Daily Telegraph skrev att cancerrisken var femfaldig i juni [...]

  2. [...] Hur som helst så skulle jag nog hellre ge barnen choklad! *) Europarådet vill förbjuda trådlöst i skolor! (Hur gick det med det, månntro?) P.s. Det finns inga miljömärkta mobiler! BLOGGPOSTA: [...]

  3. [...] förmån för trådlöst. Trots att Europarådet varnat för att utvecklingen kan skada barn. (Förbjuds trådlöst?)  Post – och Telestyrelsen riktar-hard-kritik-mot-telia för det sätt som förändringen [...]

  4. [...] väl inget att skolbarn (utom de som bor i Gullspång (nyheter)) nu får en trådlös laptop! (Förbjuds trådlöst?) och vad det gäller Mora-mannen så är det ju ingen fara alls… (relaterat [...]

  5. [...] ordinationslärare, men kanske behövs det inte när det blir giftfritt? (Och kanske  t o m trådbundet?)  (sr.se) BLOGGPOST permalink Giftfri skola 2018? Inlagd i Okategoriserade | Tags: förskola, [...]

Subscribe to RSS Feed