https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SKITFUL AV AMALGAM??!

Skönhetsindustrin tjänar multum på kvicksilver i munnen!

Får man skriva sanningen nu, undrar ”Ulf” som skickar Aftonbladet-länken till mig. I artikeln beskrivs stresskänsla, ångest och svårighet att hantera vardagsproblem, mm, som biverkningar av tandlagningsmaterialet amalgam (det som sedan förra året är förbjudet). Det är många som (mer eller mindre) delar den erfarenheten. Jag är en av dem. Dessutom blev jag ful.
Ej tillfreds..
I andras ögon kanske jag inte såg så anskrämlig ut, men jag kände mig ständigt gammal och missnöjd med mitt utseende. Glåmig hy och stripigt, glanslöst hår som gick från blont till råttfärgat, blev tunnare och måste tvättas ofta. Men det finns inga vetenskapliga studier på stripigt hår och kvicksilver (det räknas inte som hälsoeffekter). Däremot finns det studier som visar ett samband med alopeci (=håravfall), bl a fick 68 % av tyska kvinnor med kraftigt håravfall tillbaka håret efter amalgamsanering: (regrowth)
Ständiga kickar!
Skönhetsindustrin (inklusive deodoranttillverkare) har tjänat massor på amalgamet liksom läkemedelsindustrin och massörerna, eftersom ständiga småkrämpor, trötthet och förfulande ont överallt* ingår i symtombilden. Man behöver hela tiden en kick för att hålla sig över ytan; typ akupunktur, kiropraktik, tvångsmässigt simmande , solande, joggande (och 6 koppar kaffe). Visserligen kan olika typer av behandling och träning vara till stor hjälp i vissa lägen, men det ska vara kul – inte ett långtidsberoende som det blev för mig! Framför allt blev det d-t dyrt! (För övrigt har även spanske Servando fått betala rätt dyrt för sina amalgamfyllningar.)
Överkänslig mot nickel?
Amalgam kan påverka mer om man är överkänslig mot någon eller några av de ingående metallerna. Det tror immunologen Vera Stejskal som utvecklat det s.k.  melisa-testet. Vid nickelallergi bör amalgam undvikas, eftersom nickel kan finnas som förorening i amalgam.
Fet & hormonstörd?!
Även om amalgam inte gör dig ful, så är det rätt fult i sig, och trots att plast (komposit) är snyggare så är det inget lämpligt alternativ, eftersom det kan vara hormonstörande och i längden orsaka andra problem. Läs om fetma i sammanhanget i boken och om bisfenol A i barntänder. Helkeramiska material är bra som inlägg och Doxadent  skulle kunna vara ett alterntivt fyllnadsmaterial om vi bara finge tillgång till det…
*) Studier visar att hälften av patienter med fibromyalgi blir bättre efter amalgamsanering.
OBS – Sanera inte utan att kontakta www.tf.nu. Min gamla (icke uppdaterade) tungmetallsida
Läs om FN:s kvicksilverkonferens 2010  och 2011.
BLOGGPOSTA permalänk Skitful av amalgam??!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “SKITFUL AV AMALGAM??!”

  1. Minna skriver:

    Klart man blir ful av kvicksilver, åtminstonde i sitt eget sinne…se bara på offrena från Minamata…känner igen allt du skriver här…

  2. [...] jag skickades till tandläkaren vid 11-års ålder – då kanske jag hade sluppit bli skitful av amalgam likaså min luktande men fina hormon-docka av pvc*. Men det kunde de inte för de hade ingen [...]

  3. [...] Men hur etiskt är det att släppa ut ett av jordens farligaste ämnen i luften? (Tidigare inlägg: Ful av amalgam) Inlagd i Okategoriserade | « SKONA SKOGEN! Du kan lämna en kommentar, eller trackback [...]

  4. [...] Hoppas inte! Hoppas också att man har slutat ge filipinska barn kvicksilverhaltigt amalgam (som man blir skitful av) som bistånd!(Progr for Filipino Children -02).  Fast nu ser jag att det finns ett motstånd [...]

Subscribe to RSS Feed