https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PIPLJUD AV BISFENOL A!

Kassaarbete & rökning ger luftvägsbesvär hos barn!

Blivande mammor ska undvika all kontakt med rökare eftersom det kan skada lungornas utveckling hos fostret, skriver Aftonbladet.  Detsamma gäller det hormonstörande ämnet bisfenol A (BPA) som f.ö. kan finnas bl a i cigaretter (se nedan). 
Vecka 16 kritisk?
Hög exponering för BPA under graviditetsvecka 16 fördubblade risken för pipljud* från luftrören vid 6 månaders ålder, visar en amerikansk studie. Tillståndet varade i 3 år för att sedan försvinna. Om mammorna utsattes senare under graviditeten påverkades inte barnet på samma sätt. (prenatal-exposure-to-bpa-may-cause-wheezing-in-infants) 
Kvitton, konserver & ciggisar!
367 x 2 mammor och barn deltog i studien och prover togs vid 16 & 26 veckor samt vid födseln. 99 % av mammorna hade vid någon tidpunkt påvisbara BPA-värden. I 16:e veckan uppmättes BPA nivåer på mellan 0,4 – 37,5 mikrogram per liter urin.  Mammornas förhöjda exponering kunde sättas i samband med kassarbete, konsumtion av konserver eller rökning! Vissa cigarettfilter innehåller BPA!!!  forum2.ciphi.ca.  Sök överst till höger för att få fram fler inlägg om bisfenol! Babianer (fotoakuten) slipper förhoppningsvis BPA!
* Läs om pipljud netdoktor.astma-allergi

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “PIPLJUD AV BISFENOL A!”

  1. sce skriver:

    Av att döma på kommentarerna härnere,hur orkar rökarna dra fram allt annat som är farligt så fort dom pratar om cigaretter suck är dom dum på riktigt,ja jag tror det.

Subscribe to RSS Feed