https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GIFTIGA GLASÖGON!?

LURAR BRÖSTCANCER, ALLERGIER & INFERTILITET I DINA BRILLOR?

Perfluorerade bisfenolglas med värstingftalater -  är det nåt man vill ha?
Det vill nog inte Maya som är kemikaliekänslig och har letat efter glasögon som hon tål i 10 år. Hon tycker det är konstigt att hon tål de 10 år gamla men inte nya på samma recept.

En kvinna i USA har samma problem. Hon tål sina gamla, men får en brännande smärta i ögonen av de fyra par nya hon provat.
Rengöringsmedlet, tror doktorn.
sensitivity-to-eyeglasses   
-Ytbehandlingsmedlet, tror Örjan Berg, produkt-specialist vid Essilor, en av världens största tillverkare av glasögonglas.
-Det finns dom som blir allergiska! 
Men Maya är inte allergisk i vanlig bemärkelse - snarare kemikallergisk (läs mer i boken Impotensmadrassen
).
Anti-allt?!
Har brillor blivit alltför high-tech? Mikroelektronik, fiberoptik, plattskärms-teknik,  kvalificerad antirepbehandling, antismuts, antifläck- och antidamm-impregnering ingår i Essilors Crizal AST-teknologi, inklusive jonbombardemeng för att antireflex-molekylerna ska fästa bättre och ett tunt elektriskt ledande antistatiskt lager.
 
crizal.com  wiki/Crizal Har brillor blivit anti-oss? (eller åtminstone anti-somliga-av-oss?)
Är de fett-, smuts- och repavvisande ämnena människoavvisande? -Nej, tvärtom de fastnar i folk. Inga kroppar kan bryta ner dem (i varje fall inte till nåt oskadligt). 
Frågan är i vilken grad de tar sig in i kropparna i fråga och vad som händer på sikt.
Men metaller då?
Kanske är det inte längre nickelallergi som är det största problemet med glasögon, och varför luktar en del läsglasögon så illa att man måste vädra dem på balkongen? 
Läs fortsättningen HÄR om nån vecka. Under tiden kan du läsa om perfluorerad valla
dito polare, bisfenolbrillor & förbjudna ftalater.  BLOGGPOSTA permalänk Giftiga glasögon!?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “GIFTIGA GLASÖGON!?”

  1. [...] och vattenavvisande impregnering i många vardagsprodukter, t ex stekpannor, barnkläder och glasögon. Närmare 26.000 kvinnor deltog i en studie vid West Virginia University i USA med [...]

  2. [...] jag har visst glömt bort fortsättningen på tidigare glasögoninlägg. Snart kommer den HÄR!  Anledningen till att den inte syns än är bl a att jag [...]

Subscribe to RSS Feed