https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

LITE BLYVATTEN, TACK!

-Ska det vara en med bly eller en som är lite radioaktiv*, frågade försäljaren när jag skulle köpa min nya kökskran.
Nej, riktigt så gick det inte till och nu undrar jag om mina sedan dess återkommande förkylningar** (precis som Romarrikets fall?) beror på bly i dricksvattnet. För inte försvinner det bara för att jag kokar vattnet och droppar i lite citron, väl, men det gör att det smakar mindre salt och illa.
Förut hade jag en bra vattenrenare (och då var jag sällan förkyld), men den passade inte på nya massing-kranen. Den som jag trodde var av rostfritt stål. Ska landsbygdsministern som nu vill skärpa reglerna for vattenkranar bekosta utbyte av blybelagda kranar och föreslå innehålls- och ursprungsdeklaration på allt så vi slipper fler överraskningar framöver? I form av t ex bisfenol A-plast som ersatte bly på insidan av burkar.
* Radioaktiva redskap
** När jag hade kvicksilver – en annan giftig tungmetall – i munnen var jag också ofta förkyld…(här är min gamla tungmetallsida som inte uppdaterats sedan 2004-2005)

Both comments and pings are currently closed.

9 Kommentarer to “LITE BLYVATTEN, TACK!”

 1. Johnna skriver:

  Hej Monica! Följer din blogg med stort intresse! Beundrar ditt engagemang och din ork att fortsätta kämpa mot kemikalierna =) Appropå vatten och vatten kranar så undrar jag om du skulle kunna rekommendera någon speciell vatten renare? Jag är nämligen på jakt efter en, det finns ju mycket att välja på, skulle bli väldigt tacksam för ett tips! Vänliga hälsningar Johnna

 2. Kemikaliedetektiven skriver:

  Hej Johnna
  Tack för dina positiva ord! Som av en händelse letar jag själv efter en bra vattenrenare just nu. Det finns flera metoder att rena vatten varav några är mindre bra. Har skickat tillbaka flera apparater för att slangarna avgett kemikalier till luft och/eller det vatten som ska renas (rätt onödigt). Ska prova en som man fäster direkt på vattenkranen. Ber att få återkomma. Mvh

 3. Johnna skriver:

  Hej!
  Jasså du är också ute efter en vattenrenare vilket sammanträffande =)
  Ja jag har läst på lite om vattenrenare och förstått att alla vattenrenare inte alltid är så bra, känns ju måttligt roligt att köpa en vattenrenare som man får i sig ännu mer kemikalier utav.
  Det skulle ju vara jätte snällt om du ville återkomma om du hittar en bra vattenrenare.
  Ha det bra!
  Vänliga hälsningar! Johnna

 4. Kemikaliedetektiven skriver:

  Javisst, men jag välkomnar alla erfarenheter och synpunkter. Kanske har nån som läser det här hittat en bra vattenrenare???

 5. [...] alternativ är en takdusch av metall, som förhoppningsvis inte avger gifter, typ bly… PASSA PÅ! – 35 % sommarrabatt på Impotensmadrassen!  ( t o m augusti) Gammal symaskin: [...]

 6. [...] det är för-mycket-bly-i-leksakerna, skriver DN. Och hur är det med vattenkranarna nu för tiden (Lite blyvatten, tack!) och giftiga bilbarnstolar? Vad beträffar halloween-produkter sålda i Sverige blev [...]

 7. [...] hjälp av en sunkig servett eller med vatten från en godkänd-kran som läcker-bly! (Lite blyvatten, tack!) Foto: Softskin/SANTE BLOGGPOST permalänk Bly i läppstift! Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

 8. [...] *) ppm=del av miljonen **) Det kan finnas bly i kökskranen också – se Lite blyvatten, tack!  Och hur är det med duschslangen? (Om Piggt o.klatschigt-i-trädgården, skrev Dn igår) [...]

 9. [...] av blyammunition. För att sänka sin IQ ytterligare kan man kan ju alltid skölja ner det med lite blyvatten. Många kranar klarar inte det nya sänkta gränsvärdet* (Nyteknik). Och att dricka [...]

Subscribe to RSS Feed