https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BARNLÖS AV BISFENOL?

Dina plastvanor kan påverka fertiliteten genom att skada dina ägg!

-Inte tänker man på kemikalier om man till exempel blir infertil, sa en ung kvinna när jag nyligen signerade Impotensmadrassen (som hon redan läst) i Ekoaffären (se bild).
Det har hon ju rätt i, men det kanske man borde göra med tanke på en ny studie från Kalifornien, den första på kvinnors fertilitet och bisfenol A (bpa) som visar på skador på ägg från kvinnor med de högre bpa-halterna i blodet. Studien publicerades i J. of Fertil & Steril bpa-fertility-problems 
Studien bekräftar resultat från tidigare djurstudier. (Mer i nästa inlägg.)

I ovannämnda bok finns tips om hur man undviker hormonstörande kemikalier (tänk om det rentav är rakvattnet som  ”stör” – det har nog inte paret i den här artikeln tänkt på ). Se tidigare inlägg  om bpa och män impotens sterilitet infertilitet  
Om man söker på ordet bisfenol överst till höger så hittar man alla relaterade inlägg.
P.s. Jag har ännu inte haft möjlighet att läsa hela originalstudien på kvinnor!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “BARNLÖS AV BISFENOL?”

  1. [...] nivåer. Infertilitet sätts också i samband med hormonstörande kemikalier, t ex bisfenol A: inlägg. P.s. Jag vet inte hur många barn på bygden som tandläkaren på bilden har, men han är trevlig. [...]

Subscribe to RSS Feed