https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

REGERINGENS HÄLSOKLAPP!

Satsning på giftfri vardag – ny nationell handlingsplan!  

Vardagsprodukter ska inte innehålla farliga kemikalier, tycker Miljöministerna. Bra! Inte en dag för tidigt! Man ska fokusera på de cancerframkallande och hormonstörande gifterna (perfluorerat, ftalater och bromerade flamskyddsmedel). SuperBra! För att lyckas krävs en bred samverkan mellan olika aktörer däribland konsumentorganisationer! (..och detektiver, antar jag)
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ny-satsning-for-en-giftfri-vardag_5825275.svd
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8318587.ab

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “REGERINGENS HÄLSOKLAPP!”

  1. [...] får alla samma villkor och vi slipper 1 ton giftig glidvalla under Vasaloppet med ämnen som Regeringen ändå vill få bort. Förbjud NU! Omvandlas i kroppen…! Det finns redan ett förbud mot en av de mest kända [...]

  2. [...] handlingsplanen på kemi.se . Så kan vi slappna av och ta det lugnt nu???  (Tidigare inlägg: Regeringens hälsoklapp)       [...]

  3. [...] fokusera på leksaker i sin nya 100 miljoners kemikalie-satsning. (Regering) (kemi) Bly i hundleksaker Man ska se upp med bly i leksaker och elektronik, varnar kemi.se. [...]

  4. [...] kan få så opraktiska konsekvenser i längden som t ex infertilitet! Det är därför som Regeringen vill fasa ut bl a perfluorerat (varför heter det så? -se Skidvalla ) med fokus på barn och ungdomar [...]

Subscribe to RSS Feed