https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KONSTIGA KATTER …

Oliver

Kan katter ha kemikalieproblem?

En dag fick jag ett annorlunda mail:
”Hej KemikalieDetektiven! Jag heter Oliver och är också en kemdetektiv, på mitt vis, ja, jag är ju katt!
Det händer att jag markerar när matte kommer hem med saker som jag tycker är pest. En gång tex hade matte köpt en konstig jacka och jag kissade flera gånger för att matte skulle förstå! Till slut tog hon bort jackan och då slutade jag! Matte vet nu att hon inte kan ta hem nya saker hur som helst. Hon vet också att hon inte kan ge mig vanlig kyckling – den måste vara ekologisk!
Min syrra Mimmi är också bra på det här. Vi har spytt flera gånger när matte tex köpt skor från Ecco. Husses kläder kan lukta kemiskt i bland när han åkt automatbil på sitt jobb, det gillar vi inte heller! Om du undrar, så har vi också bott i mögelhus, som matte och husse.”
—————————————————————————————-
Mailet fick mig att tänka på andra katter med ett ännu konstigare beteende:
De går mot havet på skakiga ben som far åt alla håll. Har svårt att koordinera. När de väl kommer fram, tar de sig ner i vattnet och försvinner för alltid. De begår självmord. Katterna begår självmord. Hur är det möjligt?
Det här såg jag i en svartvit videofilm av dålig kvalité som jag fick med mig från miljömötet i Rio de Janeiro 1992, där bland annat överlevande från kattastrofen i fråga deltog. Det var katterna som fick folk att förstå vad de själva led av. När katterna ätit fisk blev de sjuka, kräktes eller fick andra symtom. Samma som människorna. Då fattade man. Att allt orsakades av något i vattnet – ett utsläpp från en fabrik. (youtube) P.s. Utsläppet var kvicksilver och orten var Minamata, Japan. Året 1956 (wikipedia/Minamata)

Katter kan även drabbas av mer långsam (kronisk) kvicksilverpåverkan. I varje fall om de ”går” till tandläkaren och får sina tänder lagade med amalgam. (tassar.zoomin) (Amalgamförbudet kanske inte gäller katter?) Kvicksilver är det enda grundämne som förångas i rumstemperatur (men det blir inte mindre giftigt för det…) Så här kan det se ut när det ”ryker” kvicksilver från en amalgamfyllning (på människa): Youtube 
———————————————————————————————-
Det finns många sätt att förgifta katter. I boken Impotensmadrassen kan du läsa om ”bromerade” katter! För övrigt lär det inte vara så många katter i den nu evakuerade byn Kolontár  i Ungern som har överlevt det röda slammet som  bl a innehåller lut, kvicksilver, krom och arsenik. 
dn.se/giftslammet-farligt-ocksa-som-damm  
Om de inte har lyckats klättra upp i ett träd nånstans vill säga. Kanske sitter det nån ensam katt högt uppe och jamar…
P.s. Katterna på bild 2 o. 3 finns/fanns på katthemmet www.ksv.se  och söker/sökte nya hem!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “KONSTIGA KATTER …”

  1. [...] & kvicksilver Atombomber över Hiroshima och_Nagasaki 1945, kvicksilverkatastrofer (läs om självmordskatter i Minamata) och så nu det här. Hur mycket kan ett land tåla? Mina tankar går till de drabbade [...]

  2. [...] för då skulle nog den åtråvärda känsligheten trubbas av. Eller så skulle de få symtom som Mayas katter, Eva i Spanien och som Xenia. Kanske rentav bli [...]

Subscribe to RSS Feed