https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖGIFT I HANTLAR!

Höga halter av hormongiftet DEHP i hantlar!
På Stadium säljs hantlar med 40% fortplantningsstörande DEHP. I mina halvkilos hantlar däremot finns inte en enda % för de är av järn utan plastig mjukgörarbeläggning. Se bild!

DEHP är också det misstänkta miljögiftet i miljötältet i mitt förra inlägg (se asterisker). DEHP finns på  kandidatförteckningen (värstinglistan), vilket betyder att man som konsument har rätt att få veta om det finns i en tilltänkt (eller redan inhandlad) vara! Vilka rättigheter har en miljöfestivaldeltagare, månntro?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “MILJÖGIFT I HANTLAR!”

  1. [...] en del handtag och andra detaljer på väskor luktar rätt illa och har misstänkt ftalater (se: Miljögifter i hantlar) F.ö. kan PAHer och ftalater finnas i din LEKPARK – klicka ovan. BLOGGPOST [...]

Subscribe to RSS Feed