https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

LÅG AV LÅGENERGI

Kan man ha lågenergilampor som väckarklockor?

Man ska ha dem på en halvmeters avstånd (minst), tycker schweiziska myndigheter. Det hade min förrförra granne som tände sin första i hallen 06.00 en morgon 1999. Det blev en väckarklocka. Fast det tog en vecka innan jag fattade sambandet, varför jag plötsligt varje dag vaknade vid denna okristliga tidpunkt, för att sen somna om vid sju-tiden , efter att grannen släckt sin radiofrekventa kvicksilverlampa – som var placerad ca 3-4 meter från min säng - och gått till sitt nya jobb. 

Det är inget nytt att lågenergilampor påverkar oss. Det medgav representanter från Strålskyddsinstitutet i intervjuer igår. Man har vetat det länge. Det har jag med. Därför har jag inga dylika låglampor. Inte heller nån trådlös DECT-telefon. En sån som strålar dygnet runt helt i onödan. Men grannen i våningen under skaffade sin första 2001. Det visste jag inte när det började pirra i häcken varje gång jag satte mig i soffan. Gissa var han hade placerat basstationen? Eftersom han jobbar på Nokia och hade småbarn var han väldigt lättpåverkad för den information från Vågbrytaren som jag tillhandahöll och bytte genast ut sin DECT mot en bärbar som bara strålar medan man ringer.

Nu för tiden märker jag inte av grannarnas tekniska utrustning. Det betyder inte att strålningen minskat eller blivit ofarlig. Särskilt inte i kombination med kemikalier.

www.vagbrytaren.se                Foto: www.fotoakuten.se

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “LÅG AV LÅGENERGI”

  1. Malle skriver:

    Jaha……..så ut med dem med :( Jag hade en sån sladdlös telefon under många år stationerad i sovrumsfönstret. Där stog den och strålade på mig och min sambo och sedan vår dotter tills jag blev upplyst och kastade ut den i höstas. Vet dock inte vilken variant det var om den strålade jämt eller ej? Jag hade ingen aning om detta med lågenergilamporna heller…..förrän nu. Man kan bara hoppas att det inte har gjort för stor skada? Jag har ju haft dem överallt i ett par år och trott att jag var miljösnäll och duktig?! Suttit många timmar med en lågenergilampa i nacken vid mitt skrivbord. Jag börjar misströsta och känner mig en smula rädd för allt plötsligt :(

  2. [...] efter krav från Tyskland? Får vi de gamla glödisarna tillbaka? nyteknik.se Tidigare inlägg: låg av lågenergi Inlagd i Okategoriserade | « DÅLIG HY AV DIOXIN! Du kan lämna en kommentar, eller [...]

  3. Munkis skriver:

    Läser om lågenergilamporna och har stött på ett annat problem med dem, de luktar!!! Många av oss som är doft- och kemikalieöverkänslig har problem med detta. Troligen är det sockeln som blir varm och utsöndrar flammskyddsmedel.

Subscribe to RSS Feed