https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DANSK MER BELASTAD!

Nästan alla danska barn kissar insektsgift!

 I studien som beskrivs i förra inlägget visas att Danskar är mindre giftiga
än andra européer när det gäller  vissa kemikalier från vardagsproduk-
ter. När det gäller vissa bekämpningsmedel däremot är danska barn mer belastade än amerikanska. Det visar en universitetsstudie, där man fann organiska fosforföreningar i 99 % av danska barns urin. (sproejtegift)
Från frukt och grönt!
Vá bra att barnen kissar ut dem, kan man tycka, så slipper de få lägre IQ och motoriska problem, något som förknippas med de här nervgifterna. Men även små mängder under lång tid kan ge permanenta hjärnskador, visar en annan studie (beypest) óch ämnena kan hämma barns utveckling redan i fosterstadiet. Då flera av insektsgifterna i fråga förbjöds i EU 2008, härrör de sannolikt från importerad frukt och grönt.
Högteknologisk potta efterlyses!
Pottan på bilden spelar en trudelutt så fort barnet åstadkommit nåt. Tänk om den även kunde meddela halten av ex. bisfenol A, ftalater och organiska fosforföreningar i kisset. Då skulle föräldrarna få lite koll på exponeringen. Man kan ju faktiskt bli bisfenolfri på 3 dagar om tillförseln upphör. Hur länge organiska fosforföreningar stannar i kroppen vet jag inte. (Ämnena kan även finnas i typ D-vitamin, mm)  Foto: Fischer price!  BLOGGPOSTA permalänk Dansk mer belastad!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “DANSK MER BELASTAD!”

 1. admin skriver:

  Klorpyrifos, som är en organisk fosforförening, används flitigt i odling av bananer
  http://www2.naturskyddsforeningen.se/upload/Foreningsdokument/Rapporter/rapport_hmv_klorpyrifosochh%C3%A4lsoeffekterosv.pdf
  samt i Thailand:
  https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=33703
  OBS! DU SOM LA IN EN KOMMENTAR IDAG SOM iNLEDS MED ORDEN ‘FÖR ÖVRIGT’ – lägg gärna in den igen, då jag råkade ta bort den av misstag.

 2. [...] fosforföreningar, som används som bekämp-ningsmedel-och kan-sänka-IQ (något jag skrev om i insektsgift-i-barnkiss!) Vart sjätte barn har en neuropsykiatrisk diagnos, skriver Grandjean i en ny bok med [...]

 3. [...] fosforföreningar som är akut giftiga i hög dos men även finns i lägre dos i ex. danskar (se insektsgift-i-barnkiss). Det finns förstås mycket mer att rapportera om, så jag ber att få återkomma. Nu blir [...]

Subscribe to RSS Feed