https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

LEUKEMI AV LUSMEDEL?

Insektsmedel ökar cancerrisk hos spädbarn!

En brasiliansk studie visar att spädbarn yngre än 11 månader, löpte sju gånger så hög risk att utveckla lleukemi (blodcancer) om deras mödrar utsatts för insektsmedlet permetrin. (ehp.niehs)  Permetrin säljs på Apoteket som komponent i lusmedlet Nix (i alla fall när jag sist kollade). Det finns hälsovänligare alternativ, om man inte lyckas skrämma bort huvudlössen med illaluktande växter
BLOGGPOSTA permalänk Leukemi av lusmedel?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “LEUKEMI AV LUSMEDEL?”

  1. [...] bå- de naturliga och kemiska preparat, t ex permetrin (se Leukemi av lusmedel). Bekämp-ningsmedlen ska försvinna inom en viss tid…    Men amerikanskt hästkött [...]

  2. [...] reproduktionsstörande och kan ge biverkningar hos barnet om modern utsätts under graviditeten. (leukemi-av-lusmedel) BLOGGPOSTA permalänk Hemskheter på Hemköp! Inlagd i Okategoriserade | Tags: frukt, Radar Raid [...]

Subscribe to RSS Feed