https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SPRETIGT OM SPRUTAN!

Vilket vaccin är verkningslösast?

Är ovaccinerade barn friskare? En ny sammanställning visar att vaccinerade barn löper fler hälsorisker än ovaccineradem när det gäller astma, allergier, autism, ADHD, hyperaktivitet, etc. (Vaccinrisk).
Men hallå, de vaccinerades ju inte mot ovannämnda sjukdomar/symptom (det går i de flesta fall inte) och det intressanta är väl om vaccinerna var verksamma mot det som de var avsedda att förhindra, eller???
Men det kanske de inte var – inte om man får tro Lucija Tomljenovic, som jag inte känner till, men som ska  vara inblandad i avslöjandet av påstått hemliga-dokument-från-brittiska-regeringen-som avslöjar-att-vacciner-bara-är-bluff-och-bedrägeri Hm. Är det så? I så fall skulle väl den studie jag nyligen rapporterade om (gjord av den kände forskare Philippe Grandjean), sakna relevans. Där fann man nämligen att vacciner blev mindre verksamma vid hög belastning med perfluorerade kemikalier (Vaccin & kemikalier) som sänkte immunförsvaret. För att något ska bli mindre verksamt, måste det ju vara verksamt och inte en total bluff, alltså verkningslöst:
 Ordet verkningslös kan inte kompareras. Så om vacciner verkligen är verkningslösa, är väl ny forskning på vaccin mot HIV rätt onödig. (hiv-aldre-an-man-trott). Men kan man verkligen döma ut alla vacciner? (Alla vaccinexperter-är väl inte-jäviga?) Bör vi fokusera på att bygga upp immunförsvaret genom sunt leverne istället för att vaccinera mot varenda litet virus och spara vacciner mot de stora hoten* (förutsatt att de fungerar)? Ger vissa vaccin ett överaktivt, felriktat
immunförsvar med allergier och andra autoimmuna sjukdomar som biverkning?
 Hm, när jag läst boken om vacciner jag fick 2012 kanske det blir mindre spretigt i huvudet! 
*) Kan nästa epidemi leder till recession? reuters-flu-economy
P.s Se även Är vacciner effektiva?  BLOGGPOSTA permalänk Spretigt om sprutan!

Both comments and pings are currently closed.

5 Kommentarer to “SPRETIGT OM SPRUTAN!”

 1. Linda Karlström skriver:

  Vilka bra funderingar! Jag kan försöka hjälpa med att räta ut en del frågetecken. Detta med att vacciner blir mindre verksamma vid belastning av perfluorerade kemikalier, handlar om att den påvisbara nivån av antikroppar i blodet inte kommer upp till den nivå man önskar. Det är såhär etablissemanget mäter effektiviteten av ett vaccin – man mäter antikropparna före och efter vaccinering och noterar ofta ett förhöjt antal efteråt. Slutsats: vaccinet är verksamt. Det som man däremot negligerat (med flit?) är att informera om huruvida antikropparnas antal är avgörande för insjuknande. Det finns nämligen en hel drös med studier, samt fall ur verkliga livet, som visar att människor med mycket antikroppar blir sjuka och vice versa. Antikropparnas antal har alltså inget att göra med immunitet!

  Men därför kan man alltså påstå att vacciner är mer eller mindre verksamma vid olika exponeringar för diverse saker. Det har dock inget att göra med huruvida vi får skydd mot någon sjukdom eller inte.

  http://vaccin.me/2012/07/11/vaccine-theory-proven-wrong/
  http://vaccin.me/2012/04/16/vaccinernas-verkliga-verkan-manga-manniskor-insjuknar-allvarligt-trots-gott-om-antikroppar/

 2. admin skriver:

  Det kom ett mail från Daniel:
  ”Jag har svårt att förstå varför man generellt ifrågasätter vaccinering. En av mina anställda dog i stelkramp. Det var hemskt att se hur personens käkar stelnade till i ett krampaktigt läge. Det enda läkaren kunde göra var att konstatera avsaknad av vaccinering samt meddela att det tyvärr var för sent att göra något varefter killen i 20-årskillen med familj avled inom ett par timmar.
  Utgången var densamma för min granne som jag lyfte upp i min bil för att skjutsa till sjukhuset. Mannen kved av smärta och bestod verkligen bara av skinn och ben, som var sylvassa. På sjukhuset kunde de bara meddela att de tyvärr inte kunde göra något åt mannen som hade rabies. Jag tvingade mina anställda att omedelbart vaccinera sig mot rabies.
  Ett annat starkt minne är ungdomar som kröp runt på gatorna i Recife, tredje största staden i Brasilien. De tiggde pengar i ett slumområde där jag arbetade. Ungdomarna hade inte fått någon poliospruta så de hade drabbats av barnförlamning. Detsamma drabbade en av mina skolkamrater från folkskolan. Hon bodde dock i Sverige så hon fick kryckor att hoppa runt på och barnbidrag att leva på.

  När vår första son föddes bodde vi i ett invandrartätt område i Lund, där frekvensen TBC var hög eftersom invandrarna inte vaccinerat sig samt hade TBC i sina hemländer. Som ansvarstagande föräldrar så vaccinerade vi givetvis vårt älskade barn. Hellre en miljondels risk att få en negativ biverkan av vaccineringen än en mer än tusenfalt större sannolikhet att han skulle få TBC.
  Med detta inte sagt att man ska acceptera thiomersal i vaccin för rutinbruk. Däremot tar jag med glädje ett rabiesvaccin med thiomersal efter att bitits av en hund. Vaccinationsscheman behöver modifieras för att minska biverkningar som förekommer i sällsynta fall. Men att därifrån ta steget och propagera för att totalvägra vaccinering upplever jag som oansvarigt. Jag förstår inte heller varför vetenskapligt bekräftade effekter av vaccinering jämförs med tandamalgam, där det inte finns vetenskaplig koncensus.
  P.s. Det finns förvisso övervaccinering t ex mot fågelflunsan, Röda hund och livmoderhalscancer mm och som givetvis ska undvikas.
  Mvh!
  Daniel”

 3. Linda Karlström skriver:

  Hej Daniel!

  Om man har svårt att förstå varför folk ifrågasätter vaccinering, är det bästa sättet att läsa på själv. Det finns oerhört många vetenskapliga artiklar, böcker, dokumentärer och annat infomaterial att ta del av. Om man inte vill eller kan tillgodogöra sig information på engelska kan jag glädja dig med att det alldeles nyligen utkommit en svensk bok i ämnet. Den heter Vaccinationer: risker och skador och kan beställas från http://www.anarchos.se, alternativt Adlibris.

  Det måste ha varit fruktansvärt att se en människa dö i stelkramp, och jag beklagar verkligen detta. Däremot förekommer ett mycket vanligt men förödande tankefel i din berättelse. Du förmodar att om personen hade varit vaccinerad så skulle han inte ha kunnat få stelkramp. Det är fel.

  Det finns inga, och har saldrig funnits några bevis för att vaccination skyddar mot de sjukdomar de är avsedda att skydda mot. Sjukdomarnas frekvens har drastiskt minskat på grund av förbättrade levnadsförhållanden. Det är idag väldigt få som drabbas av stelkramp, polio, difteri och andra ”vaccinsjukdomar”, men faktum är att när det händer så är det oftast de som är vaccinerade som får sjukdomen. Din anställda hade dessutom sannolikt blivit vaccinerad mot stelkramp, men sjukvården antydde antagligen att hans ”vaccinskydd” inte blivit uppdaterat enligt rekommendationen. En uppdatering som för övrigt skiljer sig gravt mellan alla länder trots att vi använder samma vaccin.

  Jag beklagar också rabiesfallet. Vi mäniskor vaccineras inte mot rabies. Tror du ändå att det är vaccin som skyddar oss från rabies? Hur kan det komma sig att vi inte drabbas av rabies titt som tätt?

  Innan man lovprisar poliovaccinet borde man ta reda på hur många barn och vuxna som blivit fölamade och fått sina liv förstörda på grund av vaccinet. Här finns många artiklar om detta:
  http://vaccin.me/category/sjukdomar/polio-2/

  Igen, vi har ingen vågskål där vi har vaccin på ena sidan och sjukdom på andra. Man kan inte välja antingen eller. En sjukdoms allvarlighet utgör inte automatiskt en garanti för att ett vaccin ska fungera som skydd. Man kan inte motivera ett förfarande utan vetenskaplig grund med hänvisning till att man kan dö av stelkramp. Man kan också dö av blixtnedslag – varför vaccinerar vi inte mot det? ”Det går ju inte din idiot” tänker väl någon. Och varför skulle det gå att vaccinera mot stelkramp då?

  Vi måste kunna tänka utanför den box som myndigheterna ritat upp.

  Läs gärna mina inlägg om stelkramp:
  http://www.alternativjournalen.se/obesprutat/stelkramp-del-1-8152717
  http://www.alternativjournalen.se/obesprutat/stelkramp-del-2-9146465

  Hälsningar av en mamma vars dotter fick TBC av vaccinet mot TBC

 4. Hanne skriver:

  Spændende debat.

  Jeg vil tilføje, at jeg, ligesom mange andre, er gået ind i vaccinedebatten med det formål for øje at søge at få begrænset over-vaccinering (det er utopi at tro, at vi kan vaccinere os fra alle sygdomme inklusiv fra døden) samt tilsætning af unødige og toksiske stoffer som Thimerosal, aluminium og Squalen.

  Ved over-vaccinering forstår jeg også vaccination, hvor fordelene ved vaccination ikke står i forhold til mulige ulemper (vaccineskader med videre) for de vaccinerede individer, men alene er til vaccineindustriens benefice.

  Jeg er generelt IKKE imod enhver form for vaccination og jeg kender faktisk heller ikke nogen, som er det.

  Vaccine-tilhængerne benytter bevidst den taktik at beskylde ovennævnte vaccine-modstandere for at være imod AL vaccination, og så kommer debatten helt ud af proportioner.

  Med de bedste hilsner
  -Hanne

 5. [...] doftgran. Hade man plastmattor? (fnasig-av-ftalater) Vilka vacciner fick barnen? (Se spretigt-om-sprutan) Antroposoferna i Järna vaccinerar inte sina barn, de använder sällan antibiotika och äter [...]

Subscribe to RSS Feed