https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KISSAR DU BISFENOL S?

Mer bisfenol S än bisfenol A i urin!

Plastkemikalien bisfenol-A (BPA) har flitigt använts i bl a kvitton och plastprodukter. Men under senare år har den hamnat i blåsväder för att den är hormonspökande och har ersatts med andra kemikalier, ofta den mindre kända kusinen bisfenol S (BPS), Ämnena är kemiskt lika och då kan man förvänta sig liknande effekter.(bps-mimics-estrogen
Från kvitto till kiss!
Studien bekräftar att BPS också är hormonstörande. Värre är att vi (utan att veta om det) kan vara mer exponerade för bisfenol S än för gamla välkända BPA. (Kanske för att BPS lättare tas upp av huden  se inlägg.) Urinprover från invånare i Albany, New York, visar BPS hos 97 % och BPA hos 93 %. (ehp.niehs Dags att ställa frågor igen, till typ Coop, för inte blir väl du glad av bisfenol i kvitton (fast där finns det många hemliga alternativ) o, inte vill väl du ha Bisfenol S i Babynes? Hur som helst så kan du med fördel torka bort BPS med BPA i toapappret! BLOGGPOST permlink Kissar du bisfenol S?

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “KISSAR DU BISFENOL S?”

  1. [...] A-fri plast på båda sidor (ellas-kitchen-packaging) Bra, men med tanke på att allt fler kissar bisfenol S vore det intressant att få veta vad det är för plast särskilt som det [...]

  2. [...] för att fasa ut bisfenol A utan att det ersätts med andra bisfenoler!! (Bra för dom som redan kissar bisfenol S!) Hur mycket EU-motstånd kommer man att möta (fria.nu) BLOGGPOSTA permalänk Testiklar & [...]

  3. [...] ämnen kan ge upphov till Giftiga giftermål! Undrar om barn får astma även om mamman kissa bisfenol S. (Ekologisk livmoder) Foto: astma-hjälpmedel för barn activecare  *) läs mer om [...]

Subscribe to RSS Feed