https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FABULÖSA FYRVERKERIER!

Låt barnen leka i den ljuvliga nyårsdimman!

Om nöjet med fyrverkerier på nyårsafton skriver Mayra_Lazara
”Det finns inget mer spännande än att välkomna det nya året med att bli sprinklad med giftigt damm, bestående av tungmetaller och farliga kemikalier som sakta faller ner över barn, djur, sjöar, floder, oceaner, DIG, gamla och sjuka bbc.”… Hon fortsätter: 
”Imorgon kan du börja dagen med en häftig, toxisk dimma som omger ditt närområde. Lek utomhus med dina barn, särskilt om de och du har allergier, astma, migrän, nedsatt immunförsvar eller MCS*. Det ger ökad energi till immunsystemet och hjälper dina lungor att andas djupare för att få in lite luft.”
Hm, hon glömde nämna hjärtsjukdomar och cancer. (Cancerregn i natten)! Och varför ska det vara olagligt-för-unga-att-tända-fyrverkerier. En del tycker t o m att man ska prata om klimathotet i sammanhanget. Hjälper fyrverkerier mot det också? (talk-climate-change-before-fireworks  fireworks-contribute-to-global ban-fireworks-global-warming.) Kanske blir de till nån slags skyddande klimatspray? Fast de lär nog inte ta sig särskilt högt upp. Hur som helst så ska man väl inte behöva vara krismedveten jämt!!? (därför-hindrar-inte-krisen-oss) Och negativa Folksamchefen Lundberg-Markow, som tror att det mesta är för sent, ska vi bara skita i.
För nu ska vi ut och fira genom att förorena. Because we’re worth it
P.s. Läs om perklorat i fyrverkerier i kommentar till Obamatox .?
*) Se mcs-sweden fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Fabulösa ffyrverkerier!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed