https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GOLVAD AV GOLVLACK?

90 % av golvlacker innehåller gifter!

De-flesta-golvlacker-är-hälsofarliga, konstateras i en granskning gjord av Folksam. Endast tio procent av medlen anses ofarliga för människa och miljö. Övriga innehåller bl a lösningsmedel, isocyanater** (extremt lunggiftig grundsubstans i polyuretanplast) perfluorerade* (non-stick) ämnen! (Torde vara rena knock-outen för en känslig människa innan de torkat). En del av ämnena kan vara cancerframkallande och reproduktionsstörande.
Dock nämns inte epoxi med hormonstörande bisfenol A som finns i lacket på bilden och på insidan av läskburkar och BPA-fogar till Hagastaden. Vad innehåller de av Folksam godkända lackerna?
*) Läs om Perfluorerad golvpolish! **) Om isocyanater kan läcka ur s.k. skumgummimadras-ser diskuteras i ”kemikalieboken” (se ovan)BLOGGPOST permalänk Golvad av golvlack?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “GOLVAD AV GOLVLACK?”

  1. [...] för att få nämnda egenskaper, under graviditeten. Golvlack skulle också kunna funka  (inlägg) liksom dricksvatten som på vissa håll innehåller lite PFOS.  Foster som fått i sig PFOS i [...]

Subscribe to RSS Feed