https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PLASTIGT I HONGKONG!

Båt släppte ut 150 ton plastpellets!

I samband med tyfonen Vicente släppte en båt ut 150 ton med plastpellets i havet. Stränderna i Hongkong är nu fulla med plast och saneringen tar tid! time/hong-kongs-plastic-problem taipeitimes seashepherd. Så nu blir väl valar och fiskar ännu mer förstoppade, se Plast i valmage!. Och kanske hormonstörda? Visserligen framgår det inte av artiklarna vad det är för typ av plast, men de säckar som har flutit iland kommer från kinesiska företag som bl a tillverkar polykarbonatplast, som innehåller hormonstörande bisfenol A. Plasten skulle ha använts i fabriker för att tillverka prylar, typ smartphones och leksaker, såna
som delas ut av våra illröda tomtar till jul. BLOGGPOST permalink Plastigt i Hongkong!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “PLASTIGT I HONGKONG!”

  1. admin skriver:

    Plastskräp mm, som folk slänger utmed svenska vägar dödar kor:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5225602

Subscribe to RSS Feed