https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MISSES MILJÖGIFTER!

Kemikalier hos katter kartläggs!

Nu är professor Åke Bergman vid Stockholms Universitet glad. Han hör till de forskare som i projektet MISSE tilldelats 20 miljoner kronor för att fram till 2016 studera påverkan av inomkuskemikalier med katter som modell. (katter-visar-påverkan).
Även nya kemikalier!
Det handlar bl a om mjukgörare och bisfenol A. Man planerar även att analysera ett antal kemikalier som forskningen inte idag vet hur de påverkar oss, t ex nya flamskyddsmedel i elektronik. Hur kemikalier samverkar är också en viktig fråga. (typ Giftiga gifermål)
Sköldkörteln viktig!
Sköldkörtelproblem står i fokus, då de ökar såväl hos människor som hos katter! Sköldkörtelns funktion är väldigt viktig för barns utveckling. I en artikel från 2011 om sköldkörtelproblem, beskrivs ämnets komplexitet, samt kvicksilvrets möjliga roll. Läs även konstiga katter och en misstänkt kopikatt! (nyteknik) fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Misses miljögifter!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “MISSES MILJÖGIFTER!”

 1. admin skriver:

  Borde man inte ha forskat INNAN man började använda nya flamskyddsmedel i produkter, kom jag just på. När ska man lära av historien?
  Det måste vara ett systemfel nånstans, i likhet med de som beskrivs i förra inlägget med vidhängande länk till Svd.

 2. Hanne skriver:

  Katte og hunde fodres ofte med ”affalds-kød” i form af indmad.
  Og f.eks. tungmetaller deponerer sig i lever, nyre og hjerte, så det er egentligt ikke underligt, at Katter lider i allt högre grad av sköldkörtelproblem …
  Der er tiltagende forurening i landbruget med diverse miljøgifte, og så vaccineres produktionsdyr ofte og det med vacciner, som hyppigt er konserveret med Thimerosal.
  Ha´en god dag
  Hanne
  leg. vet.

 3. [...] (allt hon använder). Något BPA-förbud-i-barnartiklat blir det i varje fall inte. Se även Misses miljögifter, där sköldkörteln står i fokus.  P.s. I en annan studie påverkade BPA bara flickors [...]

 4. [...] man rentav bunta ihop dem med folk i detta avseende och beror det i så fall på Misses miljögifter? Kan misslyckandet i Regeringens rehabilite- ringsgaranti (som inte gäller kissar) bero på [...]

Subscribe to RSS Feed