https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BLYRESTER I VILTFÄRS!

Dum i huvudet av vilt och vatten!

Häromveckan åt jag en färserad viltbiff på stan. Tänkte att det var sundare än att äta en pirog eller dylikt. Men det kanske det inte var med tanke på Livsmedelsverkets-förstudie-om-bly-i-vilt som visar att viltkött kan innehålla rester av blyammunition. För att sänka sin IQ ytterligare kan man kan ju alltid skölja ner det med lite blyvatten. Många kranar klarar inte det nya sänkta gränsvärdet* (Nyteknik). Och att dricka ur trädgårdsslangen är väl inte heller att tänka på. F.ö. undrar jag om man inte kan fånga viltet med lasso eller använda pilbåge. (Frågor-o.-svar) *) Och vem ska bekosta utbyte av redan installerade blykranar eller räcker det med urspolning? BLOGGPOST permalink Blyrester i viltfärs!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “BLYRESTER I VILTFÄRS!”

  1. [...] till 13 % består av plastskräp (se plastriot) som även kan hamna på våra tallrikar. Även viltkött med blysplitter kan göra dig bakom flötet och hur undviker man de 40 000 ton bly som [...]

  2. [...] blyet ska ha härrört från blykulor från jakt i mat som barnet själv ätit. (Blyrester i viltfärs). Blynivåerna hos inuitbarnen låg under gällande gränsvärden. I USA diagnosticeras 10 % av [...]

  3. [...] i kroppen har tonats ner, men nu ska faran med bly i vilt utredas. Fast lösningen på Bly i viltprobemet är väl rätt enkel – använd pilbåge! När det gäller amalgam kunde den också vara [...]

Subscribe to RSS Feed